včela

Putinove včely – fejtón

Na Slovensko dopadajú rany morové jedna za druhou:

„Ďalšou obeťou ničiteľskej doktríny poslancov OĽANO majú byť včely. Skupina poslancov hnutia OĽANO okolo Moniky Kozelovej a Martina Fecka pracuje na príprave zákone o ochrane zvierat. Jeho súčasťou má byť aj obmedzenie chovu včelstiev na kilometer štvorcový. Navrhujú, aby bol počet včelstiev regulovaný na maximálne dve včelstvá na km2. Pri rozlohe Slovenska 49 000 km2 by to znamenalo pokles včelstiev až o 72 %, z 350 000 na 98 000 včelstiev. Počet včelárov by sa tak rapídne znížil z aktuálnych približne 22 000 len na niekoľko tisíc“.

Ak by táto informácia nebola z overeného, seriózneho zdroja, ihneď by som si spomenul na rady krásnomúdrej Veroniky, nádejnej ministerky pravdy, s uspokojením, že to je podvrh, išiel by som si natrieť zohriaty grahamový rožok s maslom a medom, čo je lepšie ako akákoľvek sladkosť z obchodu. V tomto prípade však (ide o seriózny zdroj a informáciu)  musím siahnuť po osvedčenej analytickej pracovnej metóde: spomienky, dávno overené poznatky a ich asociácia s poslednými udalosťami. K tomu si nakresliť myšlienkovú mapu  a vrhnúť sa  do kreatívneho premýšľania, aby som pochopil,  prečo nás tak Bože trestáš. 

Hodiť to na lebofico voličov OĽANO je príliš jednoduché vysvetlenie a nie je hodné samozvaného analytika. Ako zvyčajne začnem exkurzom do minulosti.

Niekedy dávno som sa venoval  apiterapii v rámci alternatívneho výskumu na SAV.  A dokonca roky pred americkými vedcami som vyvinul nástroj na presnú aplikáciu pichnutia  včelou do toho správneho miesta.  Do času než som vyniesol na svetlo sveta  môj zlepšovák, sa včielka aplikovala pinzetou. Viete si predstaviť, že to nebolo ono, všelijako sa chudera skrúcala, bolo to veľmi málo exaktné riešenie, napriek tomu, že v biologických experimentoch je chyba 10-15 percentná ešte tolerovaná. Občas včela uletela a poštípala vás, alebo vášho pacienta na nevhodné miesto. Mňa vtedy napadlo odrezať na plastovej injekčnej striekačke koniec, kde sa nasadzuje ihla a cez vzniknutý otvor tade  opatrne vsunúť včielku. V tomto prípravku som ju preniesol na požadované miesto. Potom som piestikom striekačky na včielku pritlačil: „Aúú“ a bolo.

Kruuse jednorázová injekčná striekačka 2ml, 3-komp,100ks

Pri poslednom naordinovaní si apiterapie do predlaktia mi tak napuchlo, že Pepek námorník by  mi závidel. Včela, ktorú som si aplikoval bola podozrivo veľká, sršeň ani osa to neboli, tie dobre poznám, možno tá zmutovaná, o ktorej bude neskôr reč. Týmto som skončil s testovaním apikoterapie na vlastnej osobe, zrejme medzičasom sa u mňa vyvinula alergia na včelí jed. Najmenej o 15 rokov neskôr som videl televízii dokument o včelách, kde americký vedci tento môj prípravok uviedli, ako ich zlepšovák.

 „Skutočné nové je len to, na čo sa už zabudlo“,

„Vo vynaliezaní postihuje toho, kto prišiel prvý, len nešťastie, sláva a zisk pripadne druhému“1Citáty sú z knihy J. Bergiera, L. Pauwelsa Jitro Kouzelníků, ktorá výšla v češtine prvý krát v roku  1968

 

Tento malý exkurz do histórie uvádzam aj ako dôkaz, že aké-také skúsenosti so včelami mám a týmto zjednodušujem prácu prípadným čitateľom, aby v rámci boja proti hoaxom nemuseli pátrať po mojej odbornej kvalifikácii.

Pokračujme ďalej po myšlienkovej mape. Hneď kúsok vedľa od amerických vedcov stojí na poznatkoch vedy a techniky vybudovaná americká  armáda, ktorá zabezpečuje  vládcom spravodlivú expanziu najmä do krajín, ktoré neposlúchajú, a ako sa svojho času vyjadril eufemisticky prezident Obama, kde im treba vykrútiť ruky. Malým neposlušným národom treba  rovno vykrútiť krk, s pomocou domácich zradcov vypľundrovať ich zdroje a postaviť si u nich zopár vojenských základní.   Netreba sa viac  s nimi zdržovať na triumfálnej ceste na východ, kde je viac zdrojov a otrokov, kde je nutné nastoliť tie správne režimy.   Táto téza je v súlade s tým, s akým sebavražedným zápalom schválili poslanci koalície Dohodu o obrannej spolupráci s USA. No ako toto všetko súvisí s likvidáciou včelárstva, komu prekážajú včely, bez ktorých by sme zomreli veľmi rýchlo od hladu? Dovoz potravín momentálne predsa znamená tvorbu skleníkových plynov, nie je to náhodou v rozpore s Green Dealom?

V momente, keď som prišiel v púti po myšlienkovej mape k miestu Dohoda s Američanmi – trklo mi: „No včely vadia predsa Američanom, ktorí sa tu čoskoro rozlezú ako šváby“. Dôvod? Stačilo hacknúť ruský server, ktorý hackol Pentagon a máme tieto údaje:

10% amerických vojakov je alergických na včelie pichnutie, 25% sa bojí včiel,  8% myší, atď. Teraz, keď budeme postupovať podľa návodu boja proti hoaxom, čo v mojom prípade bývalého vedeckého pracovníka je len podporná metóda, a začneme tento zdroj konfrontovať s dostupnými faktmi, zistíme: Ameriku napadli agresívne včely a sršne, ktoré ohrozujú nielen domáce včely ale spôsobili veľa úmrtí, štatistiky nehovoria koľko je z toho príslušníkov armády.  Vieme, že zaočkovanosť americkej  armády  je 100% a vojaci dostali minimálne 3 dávky a boostery budú pokračovať. Kto by nebol alergické na tieto „včeličky“? Je jasné že minimalne 30%  z vojakov má z boostrovania alergiu na akékoľvek pichnutie a dostáva záchvaty paniky. To znamená, že každá  včela u nich môže vyvolať alergické a panické stavy aj keď hneď by pred boostrovaním neboli alergickí na včelie pichnutie ani sa včiel nebáli.  Keď si všetky poznatky zhrnieme, vychádza mám , že minimálne 60% amerických vojakov dislokovaných u nás bude priamo ohrozených včelami. Teraz si k tomu pripočítajme tých stratených v lesoch okolo Malaciek, zapadlých na svojich tereňákoch  v záhoráckom piesku, tých, čo sa nebudú vedieť rozhodnúť medzi 273 pohlaviami a nestihnú si pritom pobaliť plnú poľnú, tých, čo budú skutočne na maródke, tak nám zostane pre útok na Rusko akurát náš minister obrany plus zopár jemu podobných.  Teraz je nám jasné, prečo treba naše včely zlikvidovať. Na legalizáciu tohto činu treba iba uviesť, že včelárstvu sa venujú odpradávna Slovania  a Zväz včelárov má družobné vzťahy s včelármi v Rusku. Včely sú „Novoje biologičeskoje aružije“ Putina, ako v tom starom vtipe, kde manželka funkcionára UV KSSZ  ušla na západ a mala pomer  celou Berlínskou filharmóniou, vládou, a nakoniec aj s celým Nemeckým Bundestágom. Dotyčný funkcionár na tieto informácie nereagoval až po oznámení, že manželka má kvapavku a s chladnou hlavou konštatoval, že: „Eto naše novoje biologičeskoje aružije“.

Naši poprední vedci sa už k tomuto problému vyjadrili. Uveďme aspoň jeden príklad:

„Včely musíme dať dole. Lietajú si kade tade, nikoho nerešpektujú, pichajú a v Lidli máme predsa med za 3.50 € pol kila. Jediné šťastie, že zatiaľ netrpia kovidom, lebo by sme ich ťažko mohli nahnať na testovanie a očkovanie“, povzdychol  si známy kovidový sekerník.

Minister životného prostredia si nemyslí, že by sa mali včely neekologicky zlikvidovať. Ich prirodzeného nepriateľa medveďa hnedého sa nepodarilo dostatočne rozmnožiť a diviaky dávajú stále prednosť kukurici a prechádzkam po električkovej trati v Bratislave. Navrhuje v spolupráci s ministrom vnútra, aby sa na kontrolu ich pohybu použili nevyužité elektronické náramky. Obvinení zomierajú už v kolúznej väzbe a nie je ich nutné po prepustení sledovať.  Na otázku, ktorá padla na tlačovej besede, že náramkov nie je dostatok pre všetky včely uviedol, že sa využijú skúsenosti s covidpasmi, na úle sa plánujú časom inštalovať zariadenia, ktoré dovolia vyletieť a vrátiť sa len včelám s náramkom. Na mobilovú apku pre včely zatiaľ nebol vypísaný tender. Prideľovanie náramkov bude už v kompetencii včelej rodiny. Nebude to celkom demokratické, pretože trúdi majú byť  z rozhodovania vylúčení. Podpredsedkyňa vlády  síce namietala, no v prípade, že by rozhodovali trúdi, náramky by zostali  nevyužité a to minister vnútra nechcel dopustiť, pretože sa obáva kontroly z Najvyššieho kontrolného úradu. Minister vnútra síce  navrhoval úle podpaľovať (úle sú jednoduchším cieľom, sú nepohyblivé, horľavejšie ako auto nepohodlnej kolegyne), ale po úniku odposluchov jeho spolupracovníkov a Ficovej tlačovke uznal, že to nie je dobrý nápad.

Suma sumárom, včely to aj tak majú u nás naklonené.

Pre tých, čo sa oprávnene obávajú hladomoru, je určená správa z kruhov blízkych ministrovi obrany a pôdohospodárstva, ktorá môže naplniť určitým optimizmom pôdohospodárov, ale nie samotné včely:

„OĽANO  plánuje včely-drony riadené s centra Kuchyňa vysielať na naše polia, lúky, lesy, sady. Takéto minidrony plánuje len dať vyrobiť u firmy Lockheed Martin, aby bola zabezpečená ich kompatibilita s dronmi americkej armády. Dovtedy ako náhradu včiel plánuje OĽANO  využiť spoluprácu v rámci Dohody a použiť drony, ktoré by mali opeľovať naše žírne repkové polia cestou naspäť z Ukrajiny na základe dohody o vykonaní práce“.

Musíme len dúfať , že ich operátori si nepomýlia opeľovaciu funkciu s bombardovacou.

Ešte nesmiem zabudnút. Film Včielka Mája má byť zakázaná. Pospevovať si rovnomenný hit Karla Gotta bude rovnako zakázané.  Táto pesnička, ktorú poznajú všetky naše generácie sa totiž považuje od istej chvíle  (rozhodnutia OĽANO) za súčasť Putinovej hybridnej a psychologickej vojny.  Aby sme tomu rozumeli, máme si predstaviť, čo by sa stalo, keby ju začali hrať v miestnom rozhlase v obci Kuchyňa, alebo rozjarený štamgasti ju začali pospevovať v miestnej krčme, v ktorej by sedeli aj americký vojaci. Mohli by utrpieť šok a rôzne iné ujmy. Strach z pichania a včiel je neliečiteľný.

Argument, že americký  vojaci nemôžu poznať tieto reálie, nezabral. Vplyvný poslanec SAS potvrdil, že túto pieseň  pravidelne púšťal svojim zákazníkov v taxíku a stala sa takou populárnou, že jeho služby využívali len kvôli nej, čo veľmi rýchlo začali používať aj ostatní taxikári po celej Amerike. 

Týmto končím pátranie po dôvodoch prečo OĽANO chce zničiť naše včelárstvo, idem si dať rýchlo zohriaty grahamový rožok s maslom a medom, vyzerá to tak, že bude posledný. Teraz už aspoň viem,  včely neohrozuje iba klieštik včelí a chemizácia pôdohospodárstva, ale najmä politici, ktorí predstavujú multifunkčnú hrozbu pre celú planétu.

Dôvetok

V Amerike sú taxíky žltej farby vymyslel ich John Daniel Herz pôvodom zo Slovenka narodil sa v Sklabini. Po propagácii včielky Máje taxikárom zo SAS, chceli na taxíky pridať aj čierne prúžky, voči tomu však namietali rodičovské organizácie. Takéto prefarbené taxíky by mohli u mládeže podporovať zločinecké sklony. Na vysvetlenie tým, čo nepoznajú staré americké filmy – väzni mali svojho času pruhované rovnošaty.

Fotografia dvoch slávnych komikov v prúžkovanom odeve vo mne vyvoláva nové asociácie, ale pre dnes už stačilo.

maja

 

Použitá literatúra:

1) Citované podľa J. Bergiera, L. Pauwelsa: Jitro Kouzelníků, Praha, 1990

https://akw.sk/pravo/dalsou-obetou-nicitelskej-doktriny-poslancov-olano-maju-byt-vcely/

https://www.webnoviny.sk/nasvidiek/v-usa-utocia-vrazedne-srsne-na-vcely-medonosne-iba-v-priebehu-par-hodin-zlikviduju-cely-ul/  

https://www.vcelieule.sk/zabijacke-vcely/

https://www.markiza.sk/spravy/domace/1877487_z-velkeho-projektu-je-fiasko-naramky-pre-vaznov-za-miliony-lezia-v-skladoch  

https://www.teraz.sk/slovensko/zlte-taxiky-v-usa-vymyslel-slovak/80587-clanok.html

Na zlepšenie nálady po depresívnom fejtóne:

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Citáty sú z knihy J. Bergiera, L. Pauwelsa Jitro Kouzelníků, ktorá výšla v češtine prvý krát v roku  1968

Pridajte Komentár