Oslava okupačnej zmluvy

So spevom a tancom – fejtón

So spevom a tancom pred budovou Národnej rady SR, s kyticami karafiátov pre poslancov,  hrdo kráčajúcich na hlasovanie o Zmluve o obrannej spolupráci, si mali  davy, v eufórii  freneticky vyvolávajúce na slávu svojich úctyhodných zákonodarcov, uctiť ich rozvážnosť a vernosť euroatlantickým hodnotám.

Biden mieni, Slovák mení a pred NR SR bol osvedčený  štrajkový happening, ktorý vôbec  nemal v úmysle oslavovať prijate Zmluvy, skôr naopak. Pre našu národnú povahu bolo ale typické, že sa kládli vence k pomníku A. Dubčeka, ale nie k soche Svätopluka týčiacej sa asi 500m ďalej, ktorý má v ruke meč a jeho kôň normálne konské prirodzenie.

V rokovacej sieni sa v predstihu odohrala „veľkonočná oblievačka“ a korida  súčasne, keď poslanci chceli vyoblievať  istú poslankyňu, no radšej sa vrhli  na zástavu v jej rukách, ktorá mala byť ukrajinská, ale nebola (ukrajinská má hore svetlomodré a dole žlté pole), lenže oni ju celkom správne identifikovali ako americkú, čo bola z ich pohľadu jasná nehorázna provokácia – červené súkno pred očami rozzúreného býka. Ukrajinci sú predsa proxy-armádou proti  Rusku, čo vlastne symbolizovalo vztýčenie americkej zástavy v našom parlamente.   Musíte uznať, že za týchto okolnosti to mohol urobiť len provokatér, ktorý si myslel, že opozíciu tvoria len masochisti.

Generálny prokurátor si zatiaľ kdesi  v kúte skormútene opakoval: „Keby som to vedel, tak by som sem nechodil“. Mohol byť vlastne rád, že ho nenechali ešte  aj k tomu poníženiu kľačať na ostrých sekvojových polienkach.  Vôbec mu nepomohlo, že on  môže byť kľudne ten, ktorý bude raz  posielať do basy všetkých, čo ho strčili do kúta, aby im nepokazil orgie vlastizrady.

Po schválení Zmluvy sa mali konať celonárodné ľudové veselice a triumfálny sprievod pred tribúnov v hlavnom meste zrady. Niečo podobné, ako kedysi na prvého mája, len obsadenie tribúny by bolo iné. Heslá a vlajky by niesli novodobí politruci z mimovládok, volali by na slávu pani Úprimnej, predavačovi vodky, ministrovi obrany s modrou knižkou, zvrhlému mafiánovi štartérovi pod portrétom Soroša, taxikárovi, ktorý chce dávať lekcie z trestného práva generálnemu prokurátorovi a ešte ďalším, čo by sa tlačili na tribúne. Kráľ Ubu by bledol závisťou, ale jeho zvrhlému egu by lahodilo, že heslo: „Krúť sa, krúť sa mašina, miškovanie mozgov sa začína“ opäť zazneje z pochodujúceho davu.

tribúna

To, že schvaľovanie zmluvy nebolo  podľa niektorých mudrlantov ani  trochu dôstojné, popísaný scenár sa neuskutočnil, nás môže len tešiť.  Byť slušný, kultivovaný, vnímavý, pozorný k niekomu, kto ti v priamom prenose serie na hlavu, môže iba kultivovaný  idiot pre radosť zapredancov a ich pánov.

Zmluva bola schválená len pred pár hodinami, na to akú formu nadšenia prebudí v národe, si musíme ešte chvíľu počkať, až sa preberie z šoku. No teraz už vieme, že dnes dostalo západné liberálne chápanie demokracie brežnevský bozk smrti.

Väčšina národa na čas upadne do letargie, ale dúfajme nie na dlho. Tí, ktorí  teraz híkajú blahom, si už zajtra začnú  vybavovať americký pas, pokiaľ ho už nedostali za zásluhy. Chaos pri evakuácii Afganistanu sa nesmie opakovať.

Kruh sa uzavrel. Dokonané je.  Tí, čo mudrovali o totalite počas I. Slovenskej republiky, to zažili na vlastnej koži počas liberálnej  kovidovej  totality, experti  na tému zločinov a útlaku socialistického režimu, si  doteraz mohli na vlastnej koži vyskúšať  liberálny kapitalizmus a teraz budú mať ešte k tomu unikátnu príležitosť  študovať úlohu  okupačných vojsk  pri podpore a stabilizácii postkovidového režimu.

Je celkom možné, že časom svoje skúsenosti pretavia do nového zákona o zločinoch kovidového liberálneho fašizmu, a tiež je celkom pravdepodobné, že to budú tí istí, alebo ich súkmeňovci, ktorí koncipovali zákon o zločinoch komunizmu, aby bol zase dôvod na likvidáciu „triednych nepriateľov“. Miest pri koryte nie je veľa.

 

Dôvetok:

Neviem kresliť, preto sa len podelím o jednu predstavu, ktorá súvisí so snahou o vyvesenie „ukrajinskej vlajky“ v našom parlamente počas včerajšieho rokovania:  Drôtený plot, ktorý reprezentuje ukrajinskú hranicu. Pred ním stojí malý chlapček s golfovou čapicou, s tričkom, s nápisom USA. S malým pipíkom, sa snaží prečurať plot a prečurať medveďa na druhej strane. Ten čurá veľkým  oblúkom ponad chlapca až do Bruselu a pod. (Kiež by zostalo len pri čuraní).

Nikdy nie je tak zle, aby nebolo horšie, ale sranda musí byť vždy!

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!