Hegerov koperníkovský obrat – fejtón

Káčerové v celku realistické vyhlásenie, že si Orbán robí zálusk na naše územie a pritom by mu mal pomáhať Putin, vyvolalo malý medzinárodný škandál a burlivé reakcie niektorých politikov.  „Vlastenec“ Káčer to pekne schytal, ale Heger ho podržal. Väčšina našich si však uvedomila, že toto divadielko a la Slota malo za cieľ prispieť k rozbitiu V4, a že nebyť súčasných problémov, Orbán by určite otvorenejšie poškuľoval po Žitnom ostrove ako môže v súčastnosti, keď sa okrem iného aj sústreďuje na šťavnatejšie sústo v podobe ukrajinských Maďarov. S jedlom rastie chuť na to netreba zabudnúť.

Kvákaniu Káčera vykŕmeného na americkej kukurici našinci dobre rozumejú. No všetci tí, ktorí  nepoznajú Hegerov výrok: „Že imunita je imunita pretože je imunita“, museli byť po dnešnej spoločnej tlačovke s Nagym zaskočení. Nagy sa snažil pripomenúť pamätné slová svojho šéfa  z časov koronakrízy aktuálnou perlou ducha, že Migy, ktoré pošleme na Ukrajinu, budú zachraňovať životy, ale to nestačilo.

Taký zásadný, koperníkovský obrat v zahraničnopolitickej situácii, ako navrhol Heger,  ani najväčší znalci jeho medzinárodne politických ambícií a odhadov geopolitického vývoja nečakali. Bol to šok, najmä pre všetkých majiteľov mobilov a tých je na Slovensku nemálo.

Pozrite si video od 36 minúty.

https://www.ta3.com/clanok/258719/tb-premiera-e-hegera-a-ministra-obrany-j-nada-o-situacii-so-stihackami-mig-29

Heger, aby už konečne skončilo váhanie, u niektorých dokonca odklon od našich spojencov pod vplyvom dezinformácií a hlavne Fica, v  dileme Rusko alebo civilizovaný západ, od ktorého  máme všetko  hmotné okolo seba, dal rázny pokyn hodný povereného premiéra (Inak sa to nedá chápať): 

„Pozri sa, aký mobil používaš a podľa toho sa geopoliticky orientuj.“  Bola to zrejme neoliberálna parafráza: „Koho chleba ješ, toho pieseň spievaj“, alebo „Povedz mi čo čítaš, ja ti poviem kto si“, čo by bolo ale dosť riskantné, pretože sú medzi nami ešte takí, čo čítajú klasikov…

V tej  chvíli ako zaznela Hegerova direktíva,  som závidel Zbyškovi a všetkým tým, čo nemajú mobil.  So stiahnutým hrdlom, srdcom v nohaviciach  som sa dovliekol na miesto, kde ležal kľúč k mojej správnej geopolitickej orientácii – mobil.

Zbohom Putinove Rusko! Bol to mobil Xiaomi  Redmi note 9 Made in China.

Pokračovanie bude, len čo sa preberiem z geopolitického šoku.

Takto to dopadne, keď si niekto myslí, že všetky mobily sa vyrábajú v USA ako:

Whisky Jack Daniel's 40% 0,7L

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!