omicron

Omicron – konečne názov, ktorý odhaľuje podstatu – fejtón

Keď počujeme kovid, Covid 19  vybaví sa nám smutná realita (čo nevidieť posledných dvoch rokov) a spolu s ňou ikonické  tváre tejto sľubne sa rozvíjajúcej slovenskej dystopie, ako napríklad Heger, Matovič, Krčméry atď.

Nečakal som, že pre mňa to bude aj Renato Salvatori, a že  za to budem vďačiť novej mutácii hore uvedeného vírusu. Nevznikla v Taliansku, v rodisku tohto známeho filmového herca, pretože konšpirátori by to mohli pripísať vysokej zaočkovanosti, ale pre istotu v Afrike. Teraz si poviete: „Čo pre boha má R. Salvatori s kovidom, zomrel v minulom tisícročí, a vtedy sa ešte Bil Gates intenzívne nezaoberal filantropiou v spojení s preľudnením planéty“.

Z dôvodov psychohygienických  správy nepozerám, ale nemám zatiaľ v kompetencii zakázať ich sledovanie. Preto sa z obývačky  dnes v čase večerných správ ozvalo: „Nový supernákazlivý variant kovidu sa volá Omicron“. Ani neviete, ako som sa potešil. Už pri niekoľkých príležitostiach v nedávnej aj dávnej minulosti sa mi vybavila tvár Renata Salvatoriho a scény z filmu, na ktorého  názov som si nevedel za svet spomenúť. Teraz som to mal všetko po ruke. „Omicron, konečne!“, až som si poskočil.  Film bol v našej distribúcii predpokladám okolo roku 1970. Bol napínavý 2x. Prvý krát, či ho budú vôbec premietať, pretože v našom meste muselo byť minimálne 10 ľudí, a kto v čase, keď bolo treba pracovať vo vinohrade, mohol ísť alebo stihol o šiestej večer kino.

Hlavného predstaviteľa filmu totálne ovládne nebezpečný mimozemšťan, ktorý mu aj prepožičia mimoriadne schopnosti. Mimozemšťan je predvojom smrtiacej migrácie na našu planétu. Z filmu sme odchádzali vtedy vystrašení napriek jeho komediálnemu charakteru.  Zvláštne je, že vtedajší cenzori film nepovažovali za politicky vadný. Možno mali dosť práce s domácou tvorbou, ale vďaka tejto malej nedôslednosti a zrejme veľmi slabému všeobecnému vzdelaniu mladých dizajnérov vírusov, môžme my, čo si trochu viac pamätáme,  odhaliť na čo tie nové vírusy tu vlastne sú. Aby som im (dizajnérom vírusu) náhodou nekrivdil, je celkom možné, že počítali s tým, že po prvej vlne tu už žiadní pamätníci nebudú, a  preto ho bez obáv z odhalenia pomenovali  spolu s WHO „Omicron“. Názov zneje vedecky, čo sa  hodí do reklamných spotov propagujúcich nutnosť ešte ďalšej oslobodzujúcej dávky.

Dodatky

Citácia z médií:

„Žiaľ, zistili sme nový variant, ktorý je v Juhoafrickej republike dôvodom na obavy. Spôsobuje nový nárast v prípadoch infekcie,“ povedal virológ Tulio de Oliveira na tlačovej konferencii.

Variant zatiaľ známy ako B.1.1.529 tiež potvrdili v Botswane a Hongkongu, kde súvisí s cestou z JAR, ale aj v Izraeli. WHO udelilo variantu značenie Omicron, zaradili ho medzi „znepokojujúce“ varianty“.

Ukážka z filmu Omicron:

 

Podobné schopnosti ako Omicron (prečítať za niekoľko sekúnd celú knihu) mali pracovníci EMA, ktorí stihli preštudovať a schváliť za  14 dní  „vakcínu“ Pficer.  Nejaký čas pred tým som zaregistroval v našom rozhlase  vyjadrenie riaditeľky (bývalej?) slovinského, alebo chorvátskeho ŠUKL, ktorá povedala, že vzhľadom na minimálne 20 tisíc strán podkladov, schvaľovanie novej vakcíny bude trvať minimálne pol roka. Bolo to v období, keď sa o použití vakcín len uvažovalo.  Riaditeľka reagovala na otázku, ako dlho bude trvať schvaľovanie novej vakcíny, keď ju budeme mať.

Pridajte Komentár