Progresívny odór – fejtón

Človek nemusí byť absolventom politológie v Banskej Bystrici pod vedením bývalých  učiteľov vedeckého komunizmu, aby si spočítal, že k takejto úradníckej vláde to nevyhnutne smerovalo. Čo nás ale musí tešiť, že matovičovizmus a hegerizmus sa totálne znemožnil a dúfam títo  muži prezidentky, ktorých pracovne nazývame progresívci,  to stihnú v tej najvyššej kvalite do termínu volieb. Vlády súčasnej parlamentnej a mimoparlamentnej opozície potrebovali na znemožnenie podstatne dlhší čas. Trend je  z tohto hľadiska pozitívny, preto dosiahneme taliansky model vládnutia v blízkej budúcnosti.  Netreba sa báť. Politická stabilita v praxi znamená najmä predĺženie pobytu pri  koryte. Možno, keď sa budú vlády meniť každého pol roka, ešte sa dožijeme, že k moci sa dostanú aspoň z polovice normálni ľudia.

Zatiaľ čo politici si budú  vetrať tričká na mítingoch, dúfajúc, že ten starý smrad z nich vypáchne a my v nich uvidíme novučičké ničím nezaťažené idoly, nesmieme zabudnúť, ako to vlastné začalo, že to nebola len Matovičova a Hegerova vláda, čo nás doviedli až sem na pokraj priepasti. Títo nešťastnici sú len produktom politikov pred nimi, ktorí sa momentálne hotujú zachrániť národ slovenský z ich spárov. Už si chystajú novú mrkvu z nových sľubov a hesiel, aby sme vykročili  tým pre nich správnym  smerom.

Je to všetko tragikomické. Dalo by sa s tým zmieriť, keby  platilo, že už horšie ako to je, to už nemôže byť. Bohužiaľ môže.

Dodatky

10.5.2023

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/666737-uradnicka-vlada-este-nebola-vymenovana-ale-uz-ma-problem-mozny-minister-kultury-bol-zapleteny-do-kontroverzneho-predaja-vzacnej/

 

Pridajte Komentár