Máme šancu ešte poznať pravdu? – fejtón

Odpoveď je  jednoduchá. V súčasných podmienkach demokratického fašizmu je to stále ťažšie. Skôr nie, ako áno. Istá možnosť tu bola ešte do včera. Plagiátori, mafiáni, vlastizradcovia a neviem ešte aká pakáš  vo vláde, v  politike, všetci tí čo rozhodujú o našich osudoch sa rozhodli pre svoju ochranu a akýchsi pofidérnych hodnôt, že iba oni a nimi spriaznené média budú vykladať to, čo bude pravda. Ešte šťastie, že tí, čo sa o veci zaujímali, získali dostatok informácií, aby ich mohli extrapolovať do budúcnosti. Takto o nich vieme svoje. Ostatní zostanú nevedomí, alebo budú prijímať pravidelne „hostiu“ jedinej pravdy. Takto posvätení a naplnení duchom novej pravdy, budú pomáhať pri prenasledovaní inovercov.  Udavačstvo bude zakrátko oficiálne voľnou živnosťou, aby sa nekrivdilo tým drobným, veľké ryby majú už poslanecký plat. Pravda vypláva na povrch, často už len ako utopenec, vravia Číňania. Táto naša verchuška ju pre istotu zabetónovala na kalnom dne zákonmi a kontrolou nad informáciami. Kto sa pre ňu do hĺbky ponorí, veľmi pravdepodobne sa utopí.

„Svet patrí nám“, pospevujú si.  S hajzlovými kefkami nám teraz budú pretierať oči, aby sme lepšie videli na heslá, ktoré  hrdo nesú.

„Krúť sa, krúť sa mašina, miškovanie mozgov sa začína“, spoločne si pospevujú s kráľom Ubu.

Pani Úprimná, ktorá doteraz čušala ako voš pod chrastou, keď išlo o naše problémy, sa prebrala z letargie, vlastizradcovia a vojnoví štváči, ktorí sa doteraz báli vyliezť pred vlastné dvere, sú hrdinovia týchto dní a nútia nás počúvať a veriť ich verzii pravdy. Všetko ostatné je hoax.

Už sa vidia, ako ich národ oslavuje a musia sa pokrytecky brániť tomu, aby im ešte za života nepostavil pomníky.  Zatiaľ im musí stačiť pohladkanie od západných „partňjorov“.

Dúfajme, že toto všetko im prd pomôže.

Staršia generácia, ktorú sa im nepodarilo vyhladovať a zlikvidovať kovidom, má teraz konkurenčnú výhodu. Životné skúsenosti, technológiu ako tieto nové pravdy interpretovať, množstvo múdrych kníh, ktoré nedali do zberu, aj keď verejná mienka to odporúčala a schopnosť, ako prežiť bez internetu a nákupných centier.

Problém je, že o tomto sa na Facebooku mladí nedozvedia a názor starších ich nezaujíma. Všetci tí, čo nezažili päťdesiate roky, majú teraz príležitosť.  Vojnové obdobie sme mali možnosť prežiť nedávno. Nepripomína vám budovateľské nadšenie, keď sa išlo stavať Trať mládeže, tak trochu súčastnosť? Len s tým rozdielom, že miesto lopát a fúrikov sú hlavným pracovným nástrojom zbrane?

Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie – toto si asi väčšina pomyslí. Pani Úprimná to s nami bude vnímať.  Nám nezostane asi nič iné len dúfať, že zase niekto, to za nás čoskoro vybaví. Migrantom sa nevyhneme, nám asi zostane na čas iba vnútorná emigrácia.

Aby záver nebol taký pesimistický pripájam jedno orientálne príslovie: Myš hrabala, hrabala, až sa prehrabala k mačke.

Známa pesnička Kočka není pes, by mohlo neznalému veci pomôcť pri výklade.

 

 

 

 

Pridajte Komentár