Ministrom chýba progresívne zasvätenie – fejtón

Šimečka, bystrý to odchovanec zahraničného agenta (pokiaľ Fico splní svoj sľub) nezvládol jednu zásadnú vec. Nestihol infiltrovať SNS tzv. Šimečkovými svedkami. Nemusel by teraz verejne útokom na ministerské nominácie Huliaka a Šimkovičovej priznať, že PS nemalo, ako sa zo začiatku zdalo, všetko pod kontrolou.

“Vyzývam Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby zamedzili týmto nomináciám”, zahrmel.

S Huliakom a Šimkovičovou na daných postoch podľa neho nedosiahnu, aby vláda pôsobila navonok aspoň trochu kompetentne a Slovensko malo aspoň základný rešpekt na medzinárodnej scéne. 

Zabudol pri tom však verejnosti oznámiť hlavný dôvod jeho pohoršenia: Obaja sú roduverní Slováci, a preto nemohli prejsť progresívnym programovaním a zasvätením, aby vyhoveli.

Nebuďme ale voči Šimečkovi nespravodliví: údajne prezradil A. Soltészovi  v bratislavskej kaviarni, že ešte pred odchodom z funkcie podpredsedu Európskeho parlamentu, podrobí kritike Uršulku von der Leyen, pretože ako  ministerka obrany doviedla Bundeswehr presne tam, kde jej to jej odbornosť gynekologičky predurčila, a teraz rovnako do tých istých miest smeruje na veľkú radosť Putina aj  Európsku úniu.

Podobne musíme oceniť jeho sebakritickosť a prezieravosť, že náročnú funkciu predsedu vlády chcel prenechať ostrieľanému Pellegrinimu a on iba mal v úmysle z úzadia ťahať za motúzy. Správne odhadol, že jeho zahraničné školenia ho na to predurčujú.

Preto  dôvodom jeho kritiky ministerských nominácii SNS nebola pomsta ani závisť ale úprimná snaha, aby Slovensko malo konečne vládu progresívnych odborníkov, keď mu to už s tým reálnym zostavovaním vlády akosi nevyšlo.

Mňa by len zaujímalo, či  štvorka na kandidátke PS, ktorá nevedela kedy vznikla Československá republika a kto bol jej prvý  prezident, by bola ministerkou kultúry alebo školstva. Tipujem školstvo, pretože to  treba v prvom rade doraziť.

Dodatok z 18.05.2023 (T. Stohlová je tá z PS, ktorá nevedela kedy vznikla ČSR a nememoruje)

 

 

Literatúra na doplnenie

Programovanie politického úspechu – fejtón

Zazvonil zvoniec a slobode je koniec – pokus o nekorektný fejtón

https://www.hlavnespravy.sk/fico-mimovladkam-rozdelime-az-30-milionov-euro-ich-zaujem-o-transparentnost-verejneho-zivota-mi-hladi-brucho/1161646

Autor je predsa známy – fejtón

Progresívna dizertačka – fejtón

Pridajte Komentár