So zmluvou a doložkami si treba vytrieľ riť

Najlepšia interpetačná doložka je referendum? – fejtón

„Interpretačnú doložku k obrannej dohode s USA môže po slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej a americkej strane pripojiť aj Národná rada (NR) SR. V diskusii v TASR TV to skonštatoval publicista Juraj Hrabko“. 

Na zalepenie očí časti domorodého obyvateľstva to nie je zlý nápad. Budeme tu teda mať tri interpretačné doložky. Pani Úprimnej, USA a NR SR.  Pomocou USA doložky budeme interpretovať dve ostatné. Lebo mať ešte jednu, ktorá by interpretovala všetky tri, by už bolo  príliš.

Krk dám za to, že v tej americkej je formulácia, ktorá Obrannú dohodu interpretuje tak, aby za každých okolností, pri akejkoľvek interpretácii jej článkov, bola v záujme ochrany „záujmov“ USA.

Dadaisti, keď tvorili svoje básne, rozstrihali text a potom ťahali z klobúka výstrižky.  Výsledkom bola dadaistická poézia, ale aká, to bolo vecou náhody. Títo moderní satanisti, budú podobným spôsobom interpretovať Obrannú dohodu a tri interpretačné doložky. Čo im z toho vyjde, bude určite to, čo každý normálny, mierumilovný človek nechce.

Jedinou správnou interpretáciou Obrannej dohody je preto referendum, ktoré ale visí na veľmi tenkej nitke zo šnurovačky pani Úprimnej.

Dúfam, že vodca,  ešte stále túži  po  titule národný hrdina (ten jediný mu ešte chýba). Buchne päsťou po stole v ministerskej kancelárii na ministerstve financií tak, že to budú počuť v americkej ambasáde, NR SR, koaličnej rade a zvolá až zahrmí: „S tou vašou Obrannou dohodou a doložkami si vytrite riť“.

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!