S bubnom na zajace – fejtón

Zatiaľ čo poslanec Blaha buráca z „tribúny“, aspoň tak to interpetujú naše médiá: „S príchodom novej vlády budeme musieť urobiť veľký prievan v liberálnych mimovládnych organizáciách. V minulosti sme boli príliš mäkkí. Bola to chyba“   

Miesto poskytovania štedrých dotácií mimovládkam, ktoré postupne rozložili štát, mohol Smer a pred ním HZDS  tieto peniaze investovať  do „svojich“ mimovládok, ktoré by možno trochu tieto politické tlmili. Samozrejme bez spriaznených medií by to bolo komplikovanejšie a tiež je otázne, či by sa prostriedky efektívne využili v prospech veci, alebo by skončili vo vreckách funkcionárov.  Pred časom s nimi zatočil Putin, keby vtedy Smeru trklo a nechal sa tiež on inšpirovať zákonom FARA, možno by  sme nemali také problémy ako dnes. Teraz strašiť mimovládky, čo ich čaká, je netaktické.

Mimovládky zatiaľ menia stratégiu v chode pre  dosiahnutie ich kľúčového cieľa – dosadiť k moci extrémnych progresívnych liberálov. Aby sa objektivizovali, začítajú aj s kritikou do vlastných radov:

Dvojaký meter prezidentky? Inštitút ľudských práv kritizuje Čaputovú:

„Ľudské práva sú univerzálne a všetci ľudia sú si rovní, upozorňuje šéf mimovládnej organizácie Inštitút ľudských práv Peter Weisenbacher. A dodáva, že prezidentka mala pri rokovaniach so šejkom Mohamedom bin Zájdom Ál Nahjánom v Dubaji nastoliť aj túto otázku“.

Média „hlavného prúdu“ začínajú postupne jemne dávkovať informácie, ktoré by donedávna odsúdili ako hoax. Napríklad: Pravda uverejnila rozhovor s riaditeľkou oddelenia medzinárodných vzťahov a záležitostí s Európskou úniou, ktorá je zodpovedá za nákup liekov a očkovacích látok proti covidu. Pod titulkom Urbanová: Pfizer diktuje Európskej komisii.

Toto je  všetko len na oklamanie nepriateľa a promoakcia nových hercov trúchlohry, ktorá nás po najbližších voľbách čaká v prípade, že sa voliči zase dajú opiť rožkom.

 

 

Zdroj:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/615611-urbanova-pfizer-diktuje-europskej-komisii/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/615040-dvojaky-meter-prezidentky-institut-ludskych-prav-kritizuje-caputovu/ 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!