Rýchlokurz citlivého vnímania – fejtón

Zuzana Čaputová  uviedla, že obrannú dohodu s USA podporuje. Zároveň informovala, že už čoskoro splnomocní jedného z členov vlády, podľa vlastných slov zrejme ministra obrany Jaroslava Naďa, podpísaním tejto dohody s americkou stranou. Súčasťou splnomocnenia na podpis, ktoré dá v rámci procesu jej prijatia, bude však interpretačné vyhlásenie o tom, ako SR zmluvu vníma a ako si má zmluvu z právneho pohľadu vykladať. Prezidentka pripustila, že americká strana túto doložku nemusí akceptovať. „V tomto prípade Slovensko nemá záujem o takúto dohodu,“ uviedla hlava štátu.“, čo Pravda neuviedla je, že  interpretačné vyhlásenie nebolo predmetom medzirezortného pripomienkového konania, rokovania vlády, nevyjadrovala sa k nemu verejnosť ani Harabín, Drgonec a  Chmelár, že právnici pani Úprimnej1Čaputovej suplovali Ústavný súd SR atď., atď. To, že s ním americká strana bude súhlasiť je vopred jasné. V praxi uvidíme ich interpretáciu, ale to už bude neskoro. Jedine, že by nám poslali písomne svoju interpretáciu úprimnej nagyovsko-korčokovskej  interpretácie. Čo by bol veľký diplomatický úspech, pretože ani Rusom nemienia odpovedať písomne na jasné otázky ohľadne NATO a budúcnosti mieru vo svete. Jeden nikdy nevie, či aj toto ich interpretačné vyhlásenie sa nebude dať interpretovať tak, že sú v ňom červené čiary  typu:  10 – 20 atómových hlavíc chlapci a potom „no no no“.

Nič nie je však stratené, ministerstvo financií uvoľnilo dostatok finančných prostriedkov na školenie citlivého vnímania zmluvy a Slovákov pre vládu USA, generalitu Pentagonu a zástupcov senátu USA.  Tender bol vypísaný, ale už sa vie o hlavných školiteľoch:  Mazák, Šimečkovci, Kolíková, Hríb ….

Termín školenia je naplánovaný ešte pred štartom prvých stíhačiek smerom na východ, aby sa nadmerným hlukom nerušila výuka, pretože školenia sa majú uskutočniť v priestoroch dotknutých letísk. Nie je predsa nad priamu osobnú skúsenosť  s domorodým prostredím.  Či sa budú môcť externe zúčastniť školenia aj ukrajinskí občania, sa už vopred vylúčilo. Tí budú školení v praktickejších disciplínach, ako je vnímanie nepriateľa.

Slávnostné ukončenie sa uskutoční druhý májový týždeň.  V rámci neho bude názorná ukážka ako  vnímajú Rusi ostré streľby z raketových systémov umiestnených na našom území. S osobnou účasťou amerických pohlavárov a generality sa pri tomto akte už nepočíta.

Pre ostatných aj v tomto prípade platí: zachráň sa ako vieš.

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Čaputovej

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!