Puškinov kód

Predposledné písmeno abecedy – fejtón

Keď som bol v roku 1984 v Moskve,  v metre sa viezol málokto, kto by nečítal knihu, alebo aspoň sa tak netváril. Teraz v metre skoro každý mladý olizuje1takto Záhoráci nazývajú kĺzanie prstov po obrazovke mobilu mobil. Neverím tomu, že čítajú v mobiloch e-knihy. Moskovské metro chránilo úspešne pred náletmi Luftwaffe, ale bolo krátke na progresívnu mobilovú debilizáciu Rusov. V tomto sa už vôbec nelíšia od „civilizovaných národov“.  Donedávna ani nebol dôvod.  Tovar formuje spotrebiteľa a sankcie ešte nevychovali novú generáciu.

Je celkom možné, že v časoch mojej spomínanej návštevy Moskvy sa spolu so mnou v metre tiež viezol a čítal Puškina niekto zo súčasných politikov, alebo generálov, ktorí nedávno vymysleli označenie „Z“  (písmeno v „civilizovanom“ svete zakázané) na vojenskej technike používanej v rámci  špeciálnej operácie. Je preto celkom možné, že to „Z“ neznamená podľa jednej z interpretácii „Zaštita“ ale to, čo som sa predvčerom dočítal v dodatkoch slovenského vydania Eugena Onegina: Puškin_Z

Puškin v spomínanom zašifrovanom texte „Z“ používal namiesto slova cár a „cárstvoval“. Veľmi by som sa nečudoval, keby písmeno „Z“ na tankoch  presadil môj bývalý spolucestujúci v Moskovskom metre – vášnivý čitateľ a znalec  Puškina.

V prípade, že sa vám načrtnutý výklad „Z“ zdá reálny, netreba ďalej vysvetľovať, čo je cieľom  špeciálnej operácie. Pomsta na Puškinovi  moju teóriu potvrdzuje.

Pomsta na Puškinovi

Len zatiaľ neviem, ako sa to mohli títo barbari dozvedieť.  Zrejme je za tým úplne iný projekt, ktorý nesúvisí so znalosťou krásnej literatúry. 

Šváb (Schwab) predsa bronzové sochy nežerie, ten si brúsi zuby  na naše úspory.

 

 

 

 

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    takto Záhoráci nazývajú kĺzanie prstov po obrazovke mobilu

Pridajte Komentár