Totalita v zelenom – fejtón

Chlapcom to dlho nevydržalo:

Dôvodom razantného kroku (šéfka spravodajstva RTVS i ďalší vedúci končia na postoch) je odvysielanie prejavu Roberta Fica zo snemu strany Smer-SD na spravodajskom okruhu RTVS, šéf RTVS ho hodnotí ako nešťastné a veľmi znepokojivé. “Predovšetkým preto, že v takýto sviatok nemá vo vysielaní RTVS mať priestor žiadna politická strana. Vysielanie verejnoprávneho média musí byť priestorom na pripomínanie demokratických dôsledkov a výdobytkov Nežnej revolúcie, ktoré považujem v tomto čase za mimoriadne dôležité,” zdôraznil Machaj.

Včera sa koryfeji slobody a demokracie povytŕčali pod Devínom  a dnes nám znova pripomenuli, ako treba tieto pojmy chápať v prostredí plebsu.

Delegácia položila na pietne miesto vence, aby si uctila  minulé obete. Dúfala , že takto zakamufluje, že  tých obetí  v ich réžii bolo a bude  ešte viac. 

Puch naftalínu z Budajovej debilky, tým čo úplne neotupeli, pripomenul aj to, že čo nevidieť sa začne národná zbierka na mauzóleum  zaslúžilých  bojovníkov za „slobodu a demokraciu“ s veľavravným nápisom na jeho priečelí z červeného mramoru: „Eném pro nás a naše deti“ (V prípade zlých nálad medzi plebsom po tejto zime určite pomôžu eurofondy).

Nech sú zatratení tí, čo si nectia  výdobytky Nežnej revolúcie!  Amen.

 

 

Vysvetlivka

  • debilka, hadovka, zmijovka – čapica, ktorú nosili v sedemdesiatych rokoch (aj podstatne skôr) minulého storočia „miestní hlupáci“ a tiež autor ako stredoškolák. Neskôr ju do povedomia pospolitého ľudu znova vniesol J. B., potom sa volala budajka, aby sa zastrel pôvodný názov, a to najmä preto, aby si tí, čo mu tlieskali, nepripomínali, akí boli.

  debilkaDebilka

 

 

 

Pridajte Komentár