Fejtón pre Ivana

O TOMTO BY SI MOHOL NIEČO NAPÍSAŤ

 
Buďme moderní, ekologickí a  vnímaví.  Vôbec sa nevzrušujme, že nám kadejakí ničomníci prikazujú, čo si máme myslieť. Staňme sa kreatívnejší  ako sú oni.
Vždy je lepšie vyskočiť na parný valec, ako sa stať naveky súčasťou asfaltu. Preto  digitalizujme a virtualizujme všetko, čo sa dá.  Začnime s názvami ulíc.
Žiadne popraskané smaltové tabule, ale digitálne. Načo mramorové a bronzové sochy, treba virtuálne. V pondelok ulica je pomenovaná po partizánovi, v utorok po ľudákovi, v stredu po komunistovi (rezervovaný deň kvôli básni Laca Novomeského Vila Tereza, pozri hore ilustračný obrázok), a do konca týždňa máme priestor na súčasných výtečníkov.  Podobne sa môžu bez žeriavov a dynamitu meniť sochy na námestí a košický alkoholizovaný avantgardný „umelec“ si tiež to bude pochvaľovať, lebo ušetrí na farby. Keby aj chcel niečo počmárať nestihol by to.  Určite sa táto malá reforma stretne s porozumením širokých más. Potom už je len krok k virtualizácii poslancov, vlády a všetkého okolo nás. Prezidentku netreba, tá už je teraz. 
Už nás nik nepoženie z gauča do ulíc. Práve naopak takto z gauča budeme mať všetko pod palcom.  Konečne pokoj a pohoda, akú si virtuálny občan plne zaslúži.
 
 
Vysvetlivky
Ilustračný obrázok je ukážka z poémy L. Novomeského Vila Tereza.
 
 
 
 

Pridajte Komentár