Poľovačka – fejtón

Nechcem podceňovať SNS, ale toto všetko musel vymyslieť Putin. Nasadiť Huliaka, ktorý verejne znemožní mimovládky, poníži progresívcov, donúti prezidentku ku krokom, ktoré označujú  ústavní experti za protiústavné konanie, a nielen tým zníži jej popularitu, bol geniálny ťah šachového majstra sovietskej školy.

Verejná mienka sa posunula smerom k podpore SNS, progresívci sa skompromitovali. Teraz už len zadubenci veria, že by mohli riadiť so svojimi kádrami Slovensko.

Takto by to malo pokračovať, a dúfam bude, na každom rezorte.

Taraba na dnešnej tlačovke,  po tom, keď vymenoval svoje odborné predpoklady riadiť rezort životného prostredia, svojim výrokom : „Nech niekto skúsi spochybniť moju kvalifikáciu“, perfektne zaklincoval Čaputovej konkurz  na post ministra.

Je celkom možné,  že to inšpiroval poľovník Huliak, aby sme za všetkým, ako isté osoby, nevideli iba  Putina.

Pomocou výra  priviazaného k stojanu v strede čistinky sa vylákala škodná, ktorá naňho sústredene, netušiac nebezpečenstvo útočila.   Kedysi to boli napr. vrany, ktoré šarapatili v bažantniciach. Poľovníci z posedu ich jednu po druhej odstreľovali. Občas priletel si vybaviť účty s výrom aj veľký dravec (jastrab), ktorý sa takto dostal veľmi ľahko poľovníkom pred mušku. Samozrejme týmto spôsobom sa poľovalo na škodnú, keď vrany a dravce neboli chránení. Huliak si ale určite na tento spôsob lovu škodnej pamätá a teraz ho kreatívne využil v politike.

 

Dodatok

Fejtón píšem dnes, zverejním ho až zajtra, naviac rituálne poklepem na drevo, aby som to náhodou nepokazil spolu s Dankom, ktorý zase na tlačovke išiel s bubnom na zajace. Neviem prečo rýpal do Fica a ešte nemá schváleného ministra a už upozorňuje na to, čo chystá. Do menovania vlády mohol predsa vydržať. Že by to bola stratégia už istotne išpirovaná Putinom, ktorej nerozumiem?

Pridajte Komentár