Nepriama úmera – fejtón

Čím je sprostejšia  mládež, tým  múdrejší  sú politici.

Samozrejme v prípade politikov je to  len zdanie, ktorému vďačia za to, že sa im otvárajú  stále nové,  nikým neohrozované príležitosti.

Pud sebazáchovy  politikom kázal rozbiť starý, ako tak fungujúci vzdelávací systém, a nahradiť ho nikam nevedúcimi reformami. Teraz musia iba  počkať až vymrie generácia, ktorú vychoval minulý režim a tí,  ktorí ešte vedia čítať knihy a jediným zdrojom informácii pre nich nie je  iba internet,

Samozrejme svojmu dorastu zabezpečia  vzdelanie v zahraničí, pretože budúcim lídrom patrí to „najlepšie ovocie zo stromu poznania“ a dáke zúfalé pokusy miestnych nacionalistov obmedziť progresivistické vzdelávanie v „tejto krajine“  tomu nemôžu predsa zabrániť.

Krokodílie slzy ministra školstva nad katastrofálnou úrovňou vzdelanosti mladej generácie nič nezmenia, jedine, že by ho niekto  tajne nakazil huliakovským zápalom, potom by sme sa dostali časom aspoň na predprevratovú úroveň.

Momentálne to vyzerá tak, že sa zakáže používanie mobilov v školách, nakúpia sa detektory kovov, majitelia spriatelených bezpečnostných služieb dostanú lukratívne zákazky, v škole miesto učiteľa telocviku, alebo matematiky pribudne psychológ a možno niektorá NGO dostane zákaz vstupu do školy. Nakoniec prečo nezakázať, keď tam bude ten „správny“ školský psychológ, ktorý bude ešte usmerňovať aj rodičov.

Toto bude tá ďalšia dlho očakávaná a západom tolerovaná reforma školstva, tentoraz  vedúca už k jeho očividnej amerikanizácii  vďaka  ikonickému obrazu ozbrojeného ochrankára pred vstupom do školy.  Čo bude za jej dverami, si vieme dobre predstaviť.

 

Pridajte Komentár