Čo odhalil Huliak? – fejtón

Filatelista, numizmatik, rybár, amatérky entomológ a fotograf, zberateľ starožitností, záhradkár, kaktusár, holubiar, včelár, poľovník atď. sa určite vyznajú lepšie v svojej záľube ako tí dvaja reprezentanti ochrancov prírody (Hojsík, Stohlová), ktorí mali v priamom televíznom prenose dokázať kandidátovi na ministra životného prostredia Huliakovi, že na ministra nemá  odborné predpoklady. Môžeme namietať, že ochrana prírody nie je koníček, ani záľuba ale životný štýl, presvedčenie a reprezentanti tohto hnutia sú nadšenci.

V poriadku. Chápem, že za ochrancu prírody a enviromentalistu (ako napr. Stohlová) sa môže pokladať každý,  kto separuje odpadky. Lenže potom, nech sa takýto experti  nehrabú do politických  funkcii a drzo nepresviedčajú ostatných, že len oni sú kompetentní riadiť tento štát.

Keď si uvedomíme, že podstatnú časť PS tvoria takýto odborníci, potom štát by sa mal vo vlastnom záujme postarať o ich  vzdelanie a využiť na to Eurofondy. Inak v prípade, že vyhrajú voľby, potom to, že si presadia svoju zvrátenú ideológiu, bude to najmenšie zlo, čo nás čaká.

 

Dodatok

Keď je niekto aktivista akéhokoľvek zamerania to vôbec neznamená, že má automaticky predpoklady byť politikom. Množstvo ľudí si to naivne myslí napr. aj o vedcoch a umelcoch (významný vedec, alebo umelec bude automaticky dobrý politik – minister). Pokiaľ nemáme osobné skúsenosťami s vedcami a umelcami1Zo samotnej podstaty vedy a umenia vyplýva internacionalizmus a politik musí byť v prvom rade vlastenec v politike, bolo by vhodné, aby sme si  niečo prečítali od N. Machiavelliho, kde získame základnú predstavu, aké nároky sa kladú na tých, ktorých hlavnou úlohou je zabezpečiť prežitie  národného štátu a blahobyt ľudu.

Slovenské politické strany úplne zanedbali výchovu svojich kádrov, preto ich musia dopĺňať youtuberi, blogeri a influenceri a neviem čo ešte, a to sa im vypomstí.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Martin_Hojs%C3%ADk

https://sk.wikipedia.org/wiki/Tamara_Stohlov%C3%A1

Klasický príklad zahraničnej zelenej v politike, jej úspechy netreba pripomínať:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Annalena_Baerbockov%C3%A1

Literatúra

https://www.hlavnespravy.sk/ps-bude-sledovat-kroky-mzp-apeluje-na-cerpanie-eurofondov-i-zelenu-transformaciu/3295008

https://www.ta3.com/clanok/906813/vyuzijem-vsetky-pravne-kroky-ak-ma-prezidentka-nevymenuje-hovori-huliak-hojsik-suhlasi-s-jej-rozhodnutim

https://ereport.sk/video-dva-rozdielne-pohlady-na-vedenie-ministerstva/

Dodatok z 21.10.2023

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Zo samotnej podstaty vedy a umenia vyplýva internacionalizmus a politik musí byť v prvom rade vlastenec

Pridajte Komentár