Babylon – fejtón

Pre rímskeho občana bola najvyšším ocenením možnosť konať dobro pre Rím, jeho platom a najväčšou odmenou úcta a vážnosť, ktorú týmto získal. Armáda krajiny, kde si vojakov cenia a vážia viac ako rôzne pofidérne celebrity a vojak na bojisku sa bojí viacej hanby z porážky ako vlastnej smrti,  je neporaziteľná. 

Podobne ako poslankyňa za PS Stohlová si neopakujem to, čo by som si mal dobre zapamätať a tiež som príliš veľký lajdák na to, aby som si robil poznámky. Musíte mi preto prepáčiť, že nepoužívam presné citácie hore uvedených tvrdení hodných zapamätania a uvedenia do praxe.

Slovenský občan, keď sa dostane do parlamentu a nebodaj sa stane súčasťou vládnej koalície, začne sa ruvať o posty kvôli moci, sláve a peniazom. Ten progresivistický zvyšok nemá nič iné na práci len chodí zbierať polená, aby ich tým zopár jedincom, čo robia niečo dobré pre Slovensko, mohol hádzať pod nohy,  a takto pekne ekologicky rozkladá štát.

Totálna vojenská porážka atómovej veľmoci  je vedľajším džobom hercov, umelcov a opozičných politikov, pričom väčšina z nich neabsolvovala základnú vojenskú službu, maximálne dáku bojovú počítačovú hru, teda nemajú poňatie o tom, čo je skutočná vojna.  Do zákopov na frontovej línii sa nechystajú, ich úloha je udržať svojich priaznivcov vo vare.

Mierumilovní občania sú označovaní za proruských agentov, ktorých treba eliminovať.  Tí z nich, ktorí si nevedia vytvoriť teóriu vysvetľujúcu nezhody v koalícii, ktoré môžu viesť až k predčasným voľbám,  sú  ešte k tomu veľmi jemne povedané frustrovaní.

Časy, keď oba na život a smrť znepriatelené tábory nájdu spoločnú reč, sú v nedohľadne.  Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva, vedeli sme to ešte v časoch, keď sme sa hrali na pieskovisku.

Kto je ten tretí, to nám trklo len nedávno.

Keďže  vieme, že vrana vrane oko nevykole, potom ten permanentný svár na politickom Olympe  môže slúžiť len  na udržanie pozornosti,  aby  sa plebs nebodaj nezačal venovať  iba tomu, čo  politici v zákulisí v skutočnosti stvárajú. To je už ale konšpirácia.

Literatúra

https://www.antikvar.sk/blog/co-odhalil-huliak-fejton/

 

Dodatok z 8.5.2024

V. H. perfektne identifikoval toho tretieho:

Ten „tretí“ mával v rozprávkach rohy, kopytá, chvost a nikdy nespal, aby mohol ľuďom škodiť vo dne aj v noci.

Dnes – po školeniach v SEREŠKEMPOCH a úprave vizážistami v štýle ála ŠIMO či ála JAURA – je oveľa PROGRESÍVNEJŠÍ.

 

Pridajte Komentár