Koperníkovský obrat – fejtón

Zaspať na vavrínoch, ktorými vás ovenčili „dezoláti“ a tí ktorých bolo treba dávať dole, znamená zanedbať svoj „odborný rast“, ako to bolo v tomto prípade:

Zlepšenie už po pár dávkach

Lekárka z bratislavskej Petržalky Etela Janeková podala ivermektín už približne 80 pacientom a ani jeden sa podľa nej nedostal do nemocnice. „Ivermektín nie je liek na samotný Covid, je to podporný liek, ktorý bráni replikácii vírusu,“ vysvetľuje. Svoje skúsenosti opísala českému portálu Novinky.cz. Prínos lieku hodnotí zatiaľ pozitívne.

„Nemám pacienta, ktorý by sa po podaní ivermektínu nezlepšil,“ hovorí lekárka. „Každý z nich mi povedal, že hneď ako užil prvé dve, tri dávky, cítil sa omnoho lepšie. Jeden pacient, ktorý dostal ivermektín, je po smrti, ale ten mal veľmi tažké koexistujúce ochorenia. Takže nezomrel na Covid-19, ale s Covidom,“ vysvetlila Janeková. Stav ostatných pacientov sa podľa nej výrazne zlepšil a ani jeden z pacientov, ktorých takto liečila sa nedostal do nemocnice.!“

Prednedávnom tá istá MUDr. Janeková konštatovala:

 

 

Príčin takéhoto radikálneho koperníkovského obratu v názore na ivermektin bolo určite viacero (okrem tej uvedenej hore v úvode)1Možno išlo o pregresívnu formu verejnej sebakritiky po vzore 50-tich rokokov. Niekedy ich pani doktorka určite rada vysvetlí  aspoň tým, ktorých odvážne liečila preparátom, čo sa v inkriminovanom čase oficiálne považoval  dobrý jedine tak pre parazitmi napadnuté kone.

 Zatiaľ môžme len teoreticky predpokladať, že k prehodnoteniu výsledkov vlastných liečebných postupov dospela zistením novým poznatkov v odbornej lekárskej literatúre, alebo ju svojimi argumentmi zorientovali  predstavitelia farmafiriem v spoluprácu s politikmi, ktorým sa zapáčilo vládnutie v dobe covidovej.

To, že oficiálne média začali  viac popularizovať pomaly zabudnuté tváre covidu, ako skrachovaných politikov, favorizuje tú poslednú verziu.

Pred útokom je nutná delostrelecká príprava.

 

Literatúra

https://sk.wikipedia.org/wiki/Kopernikovsk%C3%BD_obrat

https://www.ta3.com//clanok/195302/slovenska-lekarka-dava-pacientom-ivermektin-opisala-svoje-skusenosti

Dodatok

Tisk. konference v EP: Reakce na dopis od EMA

POZNÁMKY
  • 1
    Možno išlo o pregresívnu formu verejnej sebakritiky po vzore 50-tich rokokov

Pridajte Komentár