Máme už len 9 mesiacov na zatvorenie Fica – fejtón

Ústavný právnik JUDr. R. Procházka na nás nechtiac v rozhovore pre Pravdu prezradil, na čo potrebujeme naťahovať termín predčasných volieb, keď na otázku:

„Bude môcť až do rozhodnutia generálny prokurátor tento paragraf (myslí sa § 363) naďalej využívať?“, odpovedal:

„To závisí od toho, či prezidentka navrhuje pozastavenie účinnosti a či jej návrhu plénum vyhovie. Ak mu vyhovie, paragraf stratí účinnosť a po dobu konania ústavného súdu nebude efektívnou súčasťou právneho poriadku. Ak mu nevyhovie, bude naopak naďalej v plnom rozsahu dostupný na aplikáciu“.

Stalo sa, ale aj tak Pravdu čítajú, dúfajme, len naši, a to sú verné ovečky.  Nakoniec, kto vie o tej 363 viac ako, že ju treba zrušiť?

Ak by to prezidentke s pozastavením platnosti § 363 nevyšlo, stále máme  9 mesiacov (keby sme to do júna nestihli) na to, aby sme na Fica niečo vymysleli. Procházka straší vo svojom rozhovore tým, že rozhodnutie Ústavného súdu môžeme poznať až o niekoľko rokov, čo nám veľmi nepomôže. Našťastie kajúcnikov máme v zálohe dosť, ale každý mesiac naviac sa nám aj tak hodí. Ani kúriť, ani svietiť nemusíme a to parlamentné  divadlo o novele ústavy nejak odsedíme.

Ideálne by bolo v rámci tohto krátkeho niekoľko mesačného obdobia pozatvárať celú opozíciu.  Z voličov nechať voľne pobehovať len tých uvedomelých, ktorí nevyžadujú od nás, aby ich v zime zohrieval horúci radiátor v obývačke, ale úplne im stačí pocit tepla pri srdci, že Fico a spol. sú v base.

 

Dodatok

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/634806-centes-spoluautor-paragrafu-363-nerusil-by-som-ho/

https://tv.nrsr.sk/videokanaly/osoba/8/MatoIgor?id=281087

9 mesiacov na zatiahnutie Slovenska do vojny s Ruskom

9 mesiacov na zbavenie Slovenska aspoň významnej časti suverenity v prospech Bruselu.

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!