Predčasné voľby nebudú ani v septembri – fejtón

Všetko ide podľa plánu. Občania, ktorí nás demokraticky poslali užívať si do parlamentu  všetky výhody demokracie to predsa mysleli tak, že tu budeme večne.

Sú to uvedomelí voliči, ktorí chápu, čo sa v tejto ťažkej dobe  od nás v európskych súvislostiach požaduje.

V Pravde zase predbehli udalosti. Dnes sa v parlamente nerozhodovalo o termíne predčasných volieb, dohodli sme sa len rámcovo, že niekedy budú. Čo je najdôležitejšie, že ulica nebude o tom rozhodovať dokedy vám budeme môcť prejavovať vďaku za  to, že ste si nás vyvolili ako svojich zástupov. My sa rozhodneme, kedy nastala tá vhodná chvíľa.

Matovič vám odkazuje, že predvolebné sľuby o priamej demokracii nemohol splniť kvôli ulici, ktorá ešte politicky a občiansky nedospela, ale v prípadných voľbách sa k téme určite vráti. Teraz musíme dotiahnuť to, čo sa stalo jediným realizovaným bodom nášho volebného programu, a to zredukovať počet existujúcich politických strán a najmä ich populárnych predstaviteľov, aby vás, milý naši voliči a voličky, nezviedli na zlé chodníčky. 

Nebojte sa, žiadne Ficove podanie na ústavný súd nebude. Ústavný súd nemôže posudzovať zmeny ústavy schválené parlamentom. Na to máme našich partnerov na západe.

Hovorca prezidentky sa vyjadril, že prezidentka všetko citlivo vníma a to je zatiaľ všetko, čo môže pre ulicu urobiť.

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!