Vždy v dobrej spoločnosti – fejtón

„Počas tlačovej konferencie Zuzany Čaputovej a Volodymyra Zelenského v Prezidentskom paláci som si nemohol nevšimnúť otázku redaktora TV Markíza (myslím, že to bol ten istý, ktorý nazval účastníkov masového protestu za mier dezolátmi a televízia sa za to musela ospravedlniť), s ktorou sa obrátil na ukrajinského prezidenta. Spýtal sa ho, čo by odkázal našim obyvateľom, lebo vraj tu je veľa Slovákov, ktorí stoja na strane Ruska a z rozpútania vojny obviňujú Ukrajincov. Na tieto, ale aj ďalšie výroky, reaguje vo svojom statuse Eduard Chmelár.

„Neviem, v akej spoločnosti sa pohybuje dotyčný redaktor, ale ja vo svojom okolí nepoznám nikoho, kto by za vinníka označoval Ukrajinu, ale poznám drvivú väčšinu ľudí, ktorá želá obom národom mier. Ak spomínaný novinár nevidí medzi tým rozdiel, tak by sa mal dať vyšetriť. Obávam sa však, že takéto skresľovanie postojov obyvateľov Slovenskej republiky nie je omyl, ale zámerná lož a bezočivé osočovanie Slovákov, len preto, aby sa zapáčil svojim chlebodarcom ….“

Postoje Slovákov v citovanom odseku neskreslil len novinár, ale aj  autor statusu Chmelár. V okolí, ktoré si zámerne nevyberám to je presne naopak!

 Nie je to tak dávno, čo zakotvil ako poradca u významného funkcionára Smeru, aby bol v tej najlepšej a perspektívnej politickej spoločnosti.

Chmelár sa vždy nachádza v dobrej spoločnosti, čo si treba uvedomiť pri interpretácii  aj jeho statusov.

Každá dobrá spoločnosť si vyžaduje určitý druh statusu, samozrejme najväčšie umenie je písať univerzálne použiteľné statusy, alebo aspoň byť v nich politicky apolitický – politologický.

Dodatok z 7.12.2023

V roku 2014 Chmelár, Osuský a iní sa postavili za Ukrajinu a žiadali Rusko, aby sa stiahlo z Krymu

 

Pridajte Komentár