Bližšia košeľa ako kabát – poznámka

Svojho času  sa Chmelár  tendenčne, možno až konjukturalisticky,  obul do kandidátov SNS na ministra životného prostredia Huliaka a ministerky kultúry Šimkovičovej, čím si pohneval veľkú časť svojich sympatizantov. Okrem iného týmto na seba nechtiac prezradil: počíta s podporou mimovládok, umelcov, hercov a ich stúpencov pri svojej kandidatúre na prezidenta, nerozumie  až tak dobre problematike životného prostredia a potrebuje sa zalíškať  pracovníkom v oblasti kultúry.  Podľa Chmelára umelci vyžadujú zvlášť citlivý prístup, na ktorý nemá Šimkovičová predpoklady, a ako etalón komunikácie s umelcami uvádza bývalého ministra kultúry Madariča, ktorý ich zrejme tak  rozmaznal, že pomohli zvrhnúť vládu Smeru, ktorý ho na tento post dosadil.

Netrvalo dlho, zrejme mal potrebu rehabilitovať sa, Chmelár napísal  status z oblasti, ktorej evidentne dobre rozumie, len s chybičkou  krásy. V statuse obhajoval, síce nenápadne a korektne, Blanára, budúceho ministra zahraničných vecí, u ktorého je zamestnaný Čo Huliakovi uprel, to Blanárovi doprial.

Bolo by preto vhodné, aby sa jeho poslucháči mohli lepšie zorientovať za koho práve kope, im to signalizoval nejakých diskrétnym spôsobom.

Keď už sa štylizuje  (pozri priložené video, v úvode si  prisvojuje zásluhy, že prvý upozornil na nebezpečie mimovládok, čo nie je pravda) do pózy zaslúžilého nezávislého intelektuála, ktorý rozdáva rozumy, aby keď si už v jeho postavení nemôže dať šiltovku s logom alebo portrétom toho koho je momentálne hovorcom, nech si nad krb povesí aspoň jeho portrét. Mnohí mu budú za to vďační a vyhne sa zbytočnej kritike, ako to bolo v prípade nevhodného  útoku na Huliaka a Šimkovičovú.

Táto uštipačná poznámka sa týka aj ostatných „nezávislých“ internetových kazateľov.  Pokiaľ nechcú, aby sme ich pokladali za žoldnierov, mali by si zachovať kontinuitu postojov a názorov.

 

Literatúra

https://www.hlavnespravy.sk/o-rozhodnuti-prezidentky-ktore-vyvolal-rozruch-blaha-ludia-pojdu-do-ulic/3294800

https://www.infovojna.bz/article/chmelar-najvacsim-hriechom-zahranicnej-politiky-novej-slovenskej-vlady-bude-navrat-k-europskym-hodnotam-mieru-a-spravodlivosti

Dodatok 27.10.2023

https://www.infovojna.bz/article/chmelar-si-kopol-do-narodniarov-a-tarabu-ktory-sa-vraj-vo-vysielani-infovojny-opustil

 

Pridajte Komentár