Kazety – fejtón

Keď urevanému decku nedáte zápalky, aby vám nepodpálilo dom, ale mu na upokojenie ponúknete obľúbenú maškrtu, to je rodičovská diplomacia. Biden nepostupoval inak, jasne sa vyjadril, že s Ukrajinou sa počíta v NATO až po skončení vojny s Ruskom.  Šialený nie je, aby to nevedel. Aby upokojil Alzáka, ponúkol mu kazetovú muníciu, Alzák si od radosti, keď sa to dozvedel,  šňupol. „Keď neprší aspoň kvapká“, pomyslel si.

Jeho turné po civilizovanom svete sa nestretlo s jednoznačným úspechom. V Bulharsku u prezidenta neuspel, zato v Čechách mu sľúbili bojové helikoptéry a na Slovensku Zuzany. Žiadne už nemáme, preto ich spoločne vyrobíme. Tá jedna, čo zostala, ak ju pošleme aj s jej progresívnou suitou, určite poteší viac ako polovicu národa.

Proti kazetovej munícii sa vzbúrili,  predstavte si, aj niektoré proukrajinské vlády, doteraz Ukrajine oddané mimovládky, dokonca i OSN sa pridalo. O mieri nepadlo však ani slovo, zabíjať treba podľa pravidiel.

Civilizovaný svet, ako o sebe tvrdí, bol v eufórií, keď som dozvedel o rozhodnutí Bidena. Rusov treba kazetami, čo najskôr vykynožiť.

Zatiaľ na tlačovke Bieleho domu nejaký splnomocnenec vysvetľoval, že ide o staré zásoby kaziet, ktoré sa nedostatú do nepovolaných rúk a deťom určite neublížia. Podobné prísľuby prišli aj z Ukrajinskej strany.

Kazetové delostrelecké náboje majú dostrel okolo 28 km a v každom náboji je 72 kusov submunície, ktorá vie  preraziť 7 cm pancier. Sú nebezpečné aj v tom, že rozptýlené v teréne často nevybuchnú a ohrozia najmä dôverčivé a zvedavé deti. Krajiny, kde boli použité, pociťujú dôsledky až doteraz.

Keď som sa nad medializovanými faktmi a vysvetleniami zamyslel, určite došlo na medzinárodnej úrovni k veľkému nedorozumeniu. V Bielom dome nevystúpil vojenský expert, ale hlavný videofil, nešlo o kazetovú muníciu ale o video kazety. Zrejme ešte z časov vietnamskej vojny. Buď dáke propagandistické, ktoré mali pozdvihnúť ducha amerických vojakov, ale najskôr išlo o pornokazety vzhľadom na ubezpečenia oboch strán, že sa nedostanú do nesprávnych rúk a urobí sa všetko preto, aby neublížili deťom. O nič iné nemohlo predsa ísť!

 

 

Pridajte Komentár