Káčer McDonald – fejtón

Káčer McDonald bol známy militarista medzi kačicami. Nebol, keď sa narodil, jeho rodičov zahrdúsil tchor. Vychovala ho bezdetná rodina orliaka bielohlavého.

Stal sa z neho  taký kačací Maugli. Samozrejme časom musel prebrať maniere svojich adoptívnych rodičov.

Jeden z posledných Mohykánov, ktorý sa pridŕžal tradičných hodnôt,  potreboval perie do čelenky, preto nezaváhal a pri prvej príležitosti odbachol oboch orlov. Asi nerešpektoval, že sa jedná o symbol bielej Ameriky.   Kačicu predal jednej rodine, ktorá za dobré služby vláde dostala lukratívny flek v  Bratislave  na Hviezdoslavovom námestí, kde sa tento malý kačací militant stal domácim maznáčikom. Z dôvodu nedostatku lojálnych kádrov sa v „tejto krajine“ stal, základe  odporúčania svojich ochrancov, ministrom.  Na  ľahko ohýbateľnom kačacom krku, ale musel mať stále obojok, ktorý mal za úlohu posielať informácie, aby v rámci pracovnej doby nemohol isť plávať po Dunaji a nedopadol nebodaj horšie, ako tie húsky v známej ľudovej pesničke: Pri Prešporku na Dunaji húsky sa perú…   Nie každý má rád húsky, tej našej Zuzky.

Samozrejme obojok mal aj iné monitorovacie funkcie. Keby urobil alebo povedal niečo nevhodné, dostal by slabý elektrický úder – jeho druhí adoptívni rodičia boli tiež prísni.

Káčer mal pred sebou skvelú kariéru, keby nezačal vyháňať časť miestneho obyvateľstva z „tejto krajiny“ len preto, že sa nestotožňuje s jeho militantnými kačacími názormi.

Miestnej ilegálnej jednotke vedenej istým pravicovým radikálom sa podarilo odchytiť Káčera McDonalda a predať ho do Slovenského Grobu, kde  aj napriek tomu, že dávajú prednosť husiam, mu vykrútili krk.

Majiteľov káčera aj tak vydierali,  podarilo sa im od nich vymámiť výkupné, ale ich podviedli, miesto káčera poslali skunka dúfajúc, že ich takto konečne vypudia z oplotenej ambasády.  Mýlili sa,  skunk sa vzápätí stal premiérom, čo bola ale zle premyslená špeciálna operácia. Vláda podala demisiu, a po hodine otázok pre premiéra, parlament rozpustil sám seba. Konečne sme sa dočkali predčasných volieb. Toto sa nepodarilo ani Ficovi. Najhoršie to znášali naše sliepky v politike, lebo sa budú musieť vrátiť do kurníka, kde ich nik neuvidí a tiež nepočuje  ich kotkodákanie. Zuzka bola rovnako smutná. Jej húsky,  aby  neskončili v Grobe, čo nevidieť, sa rozutekajú kade-tade.

Napriek uvedeným čiastočným úspechom, obyvateľstvo „tejto krajiny“ očakáva výsledky predčasných volieb s obavami.  Vedia, že po dlhoročnej cielenej  ochrane a výchove sú znovu pripravené  šíky káčerov, svíň, skunkov, líšiek, sliepok, ploštíc, zmijí a všelijakej inej hávede na ovládnutie kľúčových pozícii v štáte.

 

 

Doplnky a vysvetlivky:

Skunk
Skunk
Orliak bielohlavý
Tchor

 

👍💬 „Západ spustil hystériu kvôli referendám, ktoré sa v súčasnosti konajú v regiónoch LĽR, DĽR, Charkov a Záporožie,“ povedal Lavrov v prejave na Valnom zhromaždení OSN.
Referendá sú podľa neho reakciou ľudí na Zelenského radu „odísť do Ruska“:
„Toto teraz robia obyvatelia spomínaných regiónov a berú si so sebou svoju zem, na ktorej po stáročia žili ich predkovia.“

https://cz24.news/sergey-lavrov-na-valnem-shromazdeni-osn-ukrajina-diktatura-eu-a-zmena-globalniho-radu/

Tamní obyvatelé v podstatě jen reagují na to, co jim v jednom z rozhovorů v srpnu 2021 doporučil prezident Zelenskij. Tehdy doporučil všem, kteří se cítí být Rusy, aby „odjeli do Ruska“ ve prospěch svých dětí a vnuků. To nyní obyvatelé zmíněných regionů dělají a berou si s sebou svou půdu, na které jejich předkové žili po staletí.

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!