Čo nám stačí vedieť – fejtón

Mobilná apka Revolut spája banku, zmenáreň, kryptomeny, investovanie a šetrenie  v jedno. Ak rád cestuješ alebo posielaš peniaze a nechceš preplácať na prevodných kurzoch je to ideálna banka aj pre teba. Založili ho v Londýne Nikolay Storonsky a Vlad Yatsenko, podla mien veľmi pravdepodobne niekedy dávnejšie pred špeciálnou operáciou v Ukrajine.  Stačí si ju nainštalovať do  mobilu a bezplatný kurz môže začať – to ma však napadlo až o pár dní.

Keď som dokončil inštaláciu aplikácie, prišla mi výzva, že keď 3x nakúpim tovar (žiadne prevody a účet a podobne) pomocou virtuálnej karty do určitého termínu dostanem naspäť 5€. Najprv som tomu nevenoval pozornosť.  Neskôr som si lákavú ponuku všimol znovu, nedalo mi: 2x som využil kartu a povedal som si, že ešte jeden nákup a uvidím, či mi pošlú sľúbenú odmenu. Problém bol v tom, že  som si  poriadne neprečítal podmienku pre tento ľahký zárobok, čo bolo počas rôznych 3 dní urobiť transakcie, a nie za jeden deň. Dobil som teda rýchlo mobily celej rodine a pre istotu som kúpil fľašu vína v zľave v Tescu. Po tom, čo som sa pokladníka spýtal, či im funguje Google Pay som úspešne zaplatil pomocou virtuálnej karty Revolut. Prídem domov a na účte plus 5 €. Pomyslel som si: „To musí byť dobrý biznis, keď za pár nákupov mi môžu  poslať 5€“.  V čom je fígeľ zatiaľ len tuším, ale doštudujem si to.

Na druhý deň mi prišla znova ponuka za  3 nákupy 5€.  Lenže krátko predtým  som nepredvídavo už jeden nákup urobil, ale kartu Revolut som nepoužil. Tak som vyrazil s manželkou na nákupy.  Karty, vrátane tej inkriminovanej, pri platení v Terne nefungovali, ešte že sme mali hotovosť. Máme sa na čo tešiť, ak dovolíme, aby nám aj ju zrušili, nabodlo ma, keď sme po nervákoch pri pokladni odchádzali s nákupom triumfálne domov.

Večer, keď som  si overil, že karty sú v poriadku, som si uvedomil, že som sa vlastne zúčastnil nevedome tréningového programu pre seniorov Revolut, ktorý do môjho podvedomia zasial, že zmyslom môjho života je nakupovanie cez túto apku. Len nikto mi zatiaľ neporadil, kde vziať peniaze. Zrejme sa v Revolute dozvedeli o zvýšení dôchodkov od 1. júna a spoliehali sa na predvolebnú štedrosť, dúfajme do zabudnutia odchádzajúcich politikov.

Týmto zážitkom ale moje vzdelávanie ako nakupovať pomocou moderných technológii neskončilo, čo je dobre, pretože som mal stále pocit, že k dokonalosti mi niečo ešte chýba.

Predsa pri nakupovaní, chápanom vo všeobecnosti, je dôležitá viera, že to, čo ideme na základe reklamy, odporúčania, usmernenia vládou, kúpiť je to, čo práve potrebujeme, bez čoho nemôžeme už ďalej existovať (presne v duchu ranného K. Marxa).

Práve v tom čase pochybností o sebe mi naše médiá prezradili, že na základe štatistiky, čo robil Globsek, zrejme podlieham dezinformáciám a verím hoaxom.  Po vypočutí tohto závažného faktu ma osvietilo a dospel som k zásadnému poznatku: S peniazmi ma naučí narábať Revolut, naše ministerstvo pravdy mi povie, čo je správne a zrejme v najbližšej dobe aj to kde mám investovať ušetrené peniaze z dôchodku.

Informácia o efektívnej investícii nedala na seba dlho čakať. Prišla z od občana krajiny, ktorá je našim spojencom a Veľkým bratom.

Podľa toho ako som pochopil radu senátora Grahama, ktorá padla na rokovaní so Zelenským v Kyjeve (údajne to nepovedal a jeho slová boli bezočivo zostrihané Zelenského okolím, ale aj takéto sú pre mnohých súčasných západných politikov inšpirujúce), sú najlepšie investované peniaze, ktoré sa vynaložia na zabíjanie Rusov.

Teraz už len musím zohnať primeraný obnos. Zrejme vláda čo nevidieť urobí výzvu, niečo podobné ako bola na plastové okná do panelákov, alebo ako nedávno na zníženie energetickej náročnosti domov.

Len aby sa to stihlo a Ukrajinci s Rusmi sa medzitým sami nevyzabíjali.

Pred chvíľou mi prišla ďalšia ponuka z Revolutu: Za každého nového klienta dostanem 40 €1Pridaj sa ku mne a viac ako 28 miliónom používateľov, ktorí si zamilovali Revolut. Zaregistruj sa cez môj odkaz nižšie: https://revolut.com/referral/?referral-code=jaroslyesg!JUN1-23-AR . Preto, prosím, keď vás tento fejtón inšpiroval, aby ste ma kontaktovali, pošlem vám  pozvánku. V prípade, že si nainštalujete apku, dostanem časť alebo celú odmenu podľa toho, ako hlboko sa do osídiel Revolutu zapletiete.

To  stále ale nebol koniec, dnes mi pri prišla ešte v podobnom duchu ponuka z Tatrabanky.

Hrozím sa, čo mi pošle Slovenská poisťovňa o ktorej je známe, že podporuje rôzne LGBT+ aktivity.

V súvislosti s posledným škandálom na politickej scéne ma záverom a tým končím, napadlo, že prečo predtým než nás všetkých začipujú, sa nepripravila bruselapka (aplikácia do mobilu), ktorá by nás podobným spôsobom ako spomínané banky, samozrejme ešte prepracovanejším,  proeurópsky vychovávala a organizovala nám život. Koľko by sa ušetrilo na cestovnom do Bruselu a opozícia miesto kontroly cesťákov (cestovných príkazov) vládnych politikov a ministerských picmochov2termín použil priateľ Vladko D., od iného som ho nepočul (úradníkov), by mohla venovať inej kreatívnej opozičnej práci.

 

Dodatky

Pridaj sa ku mne a viac ako 28 miliónom používateľov, ktorí si zamilovali Revolut. Zaregistruj sa cez môj odkaz nižšie: https://revolut.com/referral/?referral-code=jaroslyesg!JUN1-23-AR 

 

– Rusi umierajú, a to je to najlepšie, na čo sme kedy minuli peniaze,“ hovorí Zelenskému s úsmevom americký senátor Lindsey Graham.

– Ďakujem pekne! – úprimne ďakuje ukrajinský prezident.

https://t.me/militarymaps/35089

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/669146-nad-najvyssi-ustavni-cinitelia-dostali-spravu-o-snahe-zmanipulovat-volby/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/668986-keby-institucie-robili-co-maju-ludia-by-im-doverovali-na-slovensku-rastie-podhubie-dezinformacii/

29.5.2023 z Telegramu

🇷🇺🇺🇸 Kyjev vyvolal konflikt medzi Ruskom a Spojenými štátmi: Senátor Graham vyvrátil slová o „investícii do smrti Rusov“ – „Reuters“.
Z úplného záznamu rozhovoru medzi senátorom a Zelenským vyplýva, že nahrávka bola upravená spôsobom, ktorý bol pre Kyjev prínosný.
📋 Z pôvodnej verzii bolo video zostrihané tak, že dve vety „A Rusi umierajú“ a „Nikdy sme tak dobre nemíňali peniaze“ nadväzujú na seba. Zatiaľ čo v origináli prebiehal dialóg takto:
„Boli časy, keď sme boli takí, bojovali sme do posledného muža, chceli sme byť buď slobodní, alebo zomrieť,“ povedal Graham.
„A teraz ste slobodní. A budeme tiež,“ odpovedá Zelenskij.
„ale aj Rusi umierajú.“ (doslova „And the russians are dying“).
„Áno, ale prišli na naše územie. My nebojujeme na ich území,“ odpovedá mu Zelenskij.
🤔 Výrok senátora o investíciách do smrti Rusov nebola vyslovená v jednom kontexte a odznela v inej časti dialógu, uvádza agentúra „Reuters“. Výrok o dobrom využití peňazí sa vo všeobecnosti týkala pomoci Ukrajine zo strany Spojených štátov.
🤡 V Kyjeve zinscenovali potrebné pasáže a vytvorili tak ďalší medzinárodný škandál medzi Moskvou a Washingtonom.

3.6.2023

Predpokladám, že tých 10€, čo mi poslali, mi strhnú, keď budem rušiť účet. Obchodné podmienky som samozrejme nečítal.

POZNÁMKY
  • 1
    Pridaj sa ku mne a viac ako 28 miliónom používateľov, ktorí si zamilovali Revolut. Zaregistruj sa cez môj odkaz nižšie: https://revolut.com/referral/?referral-code=jaroslyesg!JUN1-23-AR 
  • 2
    termín použil priateľ Vladko D., od iného som ho nepočul

Pridajte Komentár