„Impérium vracia úder“ – fejtón

Spomenul som si, že to bol  tuším M. Spitzer, ktorý zaviedol pojem digitálna demencia. Titulok v Hlavných správach mi ho pripomenul: „Klesajúce IQ a nárast depresie. Popredný neurológ varuje pred “digitálnym heroínom”. Zlepšiť život detí môžu drobnosti“ .

Pamätám si, ako v rámci predvolebnej kampane a rovnako po nej, progresívni politici, „umelci“, zdôrazňovali, že voliči Smeru, Hlasu, Republiky  a podobne sa regrutujú najmä z radov dôchodcov. Niektorí išli až tak ďaleko, že im chceli vziať volebné právo. Tým chceli všetkým  od 60 rokov (možno všetkým, čo si ako tak pamätajú výdobytky socializmu) pripomenúť, že trpia rôznymi chorobami, kde patrí tiež aj demencia, alzheimerova choroba a podobne, ktoré im znemožňujú sa správne  progresívne rozhodovať.

Po prečítaní týchto riadkov si môžno  niekto spomenie na to, čo sa tu dialo a chystalo a tiež dospeje k tomu,  že by to mali byť práve politici a niektorí voliči  „mládežníckej organizácie“ PS, ktorá chcela diktovať  Slovensku, čo trpia  popísanými a ešte nepopísanými duševnými poruchami (napr. digitálna zaslepenosť), vrátane digitálnej demencie.

Aký požičaj, taký vráť.

 

Literatúra

https://medicalxpress.com/news/2023-09-links-blue-smartphones-tablets-early.html

 

 

 

Pridajte Komentár