Bude horúco – fejtón

Referendá v štyroch „odtrhnutých oblastiach“ Ukrajiny o pripojeniu k Rusku sa budú konať koncom mesiaca. Putin a Lukašenko v televíznom vystúpení vyhlásili čiastočnú mobilizáciu. Ruský prezident mal vyhlásenie urobiť ešte včera večer, ale asi nechcel, niekomu podobnému ako náš Nagy,  kaziť sny.

Po pripojení k Rusku, keď si Ukrajinci, čo len omylom, zase  vystrelia  na detský domov v Dombase, ako to bolo nedávno, bude môcť Putin vyhlásiť úplnú mobilizáciu. Kto nemá modrú knižku vie, čo to znamená.

Nedávno Rusko čiastočne uznalo Severný Cyprus okupovaný a anektovaný Tureckom. Slováci na našom juhu by mali byť v strehu. Ešte šťastie, že statočný Orbán má iné starosti.

Prvá konkubína „tejto  krajiny“ v OSN vyhlasuje, že ochraňuje naše hodnoty nie ale tým, že by vyzývala k mieru, ale eskaláciou vojny:

„Nie sme najväčšou ani najbohatšou krajinou sveta, dlho sme boli závislí od dodávok energií z Ruska. Uprednostnili sme však ochranu našich základných hodnôt. Na Rusko sme uvalili sankcie a Ukrajinu podporujeme aj prostredníctvom vojenskej pomoci“.

Premiér Heger trénuje evakuáciu do vládneho krytu, čo zatiaľ maskuje behom na Úrad vlády SR.

Alebo sa pripravuje na rýchle odovzdanie moci? Pretože

včera expremiér Fico na mítingu, kde boli podľa Makízy iba dezoláti, vyzval Hegera na demisiu a vyhlásil, že jedinou cestou z tohto marazmu sú predčasné voľby, nič nesľúbil, čo bude potom. Tiež nezabrala výstraha mojej mamy, ktorá povedala, že s tým Slovákom, ktorý nepríde demonštrovať, už neprehovorí. Nestretol som tam ani jedného priateľa, ktorému by som mohol slávnostne oznámiť, aké má šťastie, že si sním moja mama ešte porozpráva. Ako bonus mohol mať, že by ho povodila po kaplnke v paláci, pred ktorým sa konala demonštrácia. Hrávala sa v nej ako dieťa. 

Cestou na míting som  na moje prekvapenie stretol režiséra Nôtu, ako si nasadil rúško a vmiesil sa do davu. Zrejme išiel hľadať dcéru. Na mítingu nebolo viac ako 3 tisíc ľudí. Vyhnať ľudí z gaučov do ulíc, len kvôli predčasným voľbám, ako si myslel Fico, nebude také jednoduché.

„Zima bude horúca, nebude treba ani plyn a elektrina“. konštatoval starý priateľ.

 

 

Dodatky:

Dnes sa pretrhlo vrece so zaujímavými správami, ktoré priebežne pridávam. Doplnenie od mojich čitateľov je veľmi vítané.

Podľa najnovších správ sorosovka nebude škodiť Slovensku, ale Slovinsku.

Žilinkovi nezrušili 363, bolo by výborné keby sa podarilo tiež zrušiť 666 aj s tými, čo ho nosia hrdo na čele a nastal by konečne pokoj na zemi.

Nagy po tom ako stratil nervy, pretože sa dobre nevyspal, lebo sa mu snívalo, čo na neho Putin ráno chystá (pozri začiatok fejtónu) vyhlásil: „Putin stráca nervy aj možnosti. Predpokladám, že ho zvrhnú“. Následne sa vrhol Káčerovi Donaldovi k nohám a poprosil ho, aby mu vybavil štúdijný  pobyt niekde u dákej neziskovky v Patagónii. Istota je istota. Jódové tabletky si berie so sebou, napriek tomu, že mu odporúčali konzumovať miestne morské riasy bohaté na jód v prírodnej forme.

Pridajte Komentár