Veľká rošáda – fejtón

Nie je to tak dávno, čo sme si s babkou povedali: „Odletíme ako sťahovaví vtáci do teplých krajín, keď nám prestanú na jeseň kúriť“. Teraz už viem, že ten nápad nebol vôbec originálny. Dnes som sa dozvedel z rádia, ako Grécko vynaložilo milióny eur na reklamu zacielenú na britských dôchodcov, v rámci ktorej im ponúka zimné klimatické pobyty.  Takto chcú si predĺžiť turistickú sezónu a dôchodcom dať možnosť utiecť pred zimou v nevykúrených londýnskych bytoch. Vie sa už teraz, že pobyt na juhu vyjde penzistov lacnejšie ako poplatky za kúrenie a elektrinu.

Práve dnes sa písalo o tom, že Polícia SR zakázala propagáciu mieru a označila to za nebezpečný pacifizmus a súčasne priznala, že sme vo vojnovom stave s Ruskom.

No uznajte, kde sa môže dôchodca ešte zohriať, keď nie je alkoholik, ako účasťou na mierovej demonštrácii? 

Týmto ďakujem  médiám, že mi pripomenuli, čo máme urobiť. Zabijeme dve muchy jednou ranou, zohrejeme sa a utečieme pred vojnou.  Predpokladám, že Gréci nie sú vo vojnovom stave s Ruskom ako my.

Súčasne ale, som za urýchlenú realizáciu projektu, nazvem ho Teplo domova, aby sa dotiahlo sťahovanie do dôsledkov. Emigranti sa po státisícoch vybrali do Európy za lepšou klímou a výživou. Temer všetci mocní tohto sveta  to s nadšením prijali. Prečo by sa bezdomovci nemohli  presťahovať do sídiel zbohatlíkov a zbohatlíci ísť na ulicu? Miliardári, by mali dať peniaze chudobným rodinám a vyskúšať si to, čo je žiť od výplaty k výplate. Takto by sa to mohlo povymieňať  všetko a všade.

Bol by to úžasný sociálny experiment, ktorý už sa v minulosti čiastočne realizoval, ale skrachoval. Teraz všetko naznačuje tomu, že k niečomu podobnému  tu  pod dohľadom eurokomisárov smerujeme.

Nebolo by to úžasné aspoň na určitý čas, urobiť takúto rošádu?  Prospelo by to empatii.

Len preboha, vojaci, no najmä tí ruskí, nedávajte zbrane naším pacifistom, to by sa tu priamo pred očami Nagyho a Čaputovej sediacej a popíjajúcej čučo na Mierovom námestí  vedľa odpadkového koša, odohral útok podobný útoku na Zimný palác.

Bol by vôbec ešte vtedy na to dôvod, keby už všetci sedeli na svojom mieste?

Literatúra

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/pfbid0NE9x4czrmaBRtbuhMnbjr8fprWzT8bC6D67qgPa41sKsNCHMfrqVPMuHCxbQBtSFl

https://www.hlavnespravy.sk/policia-varuje-protivojnovi-stvaci-volanim-po-mieri-siria-rusku-propagandu/2942976

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!