Škandál na Pohode – fejtón

Oficiálne médiá  účasť biskupa Halka na Pohode vyhodnotili ako provokáciu. Jeho nadbiehanie liberálom a slniečkárom nezabralo, alebo na to zabudli, že sa svojho času dištancoval od staromilských kruhov vo vlastnej cirkvi. V minulosti misionárom hrozilo, že ich domorodí pohania upražia na ražni. Súčasní pohania sú mierumilovnejší, preto nesiahli až po takýchto drastických nápravných prostriedkoch, chceli iba biskupa prevychovať a zasvätiť ho do základov urinoterapie. O účasti biskupa rozhodol osobne Kaščák, ktorému sa zdal dôveryhodný práve pre jeho spomínané postoje.1„Najskôr tu bol v debate, kde sa preberal Slovenský štát, a vtedy sa zásadne dištancoval od ľudáckej časti kléru. Mal som pocit, že to je zaujímavý človek. V roku 2019 bol na Pohode s konceptom spovednice v chatke, na čo sme mali dobré ohlasy. A teraz nás požiadal, či by nemohol prísť zas,“ vysvetľoval Kaščák Za tento svoj lapsus sa verejne ospravedlnil.  Reprezentant katolicizmu, bez jeho osobného pričinenia,  by sa na Pohode nepresadil. Šamanizmus a satanizmus je ale na Pohode in. A tu sa sekol šéf Pohody druhýkrát:

 

Úplne oprávnená otázka je, kde tak dlho trčal fejtón, keď Pohoda bola skoro pre dvoma mesiacmi?

Škandál sa prevalil až nedávno. Jediný človek na festivale, ktorý rozumel rusky, bol biskup, ale ten bol urazený, alebo nemohol slobodne opustiť svoj provizórny kanceľ, aby si vypočul koncert. Ostatní, keď videli Shamana no najmä jeho dredy, si mysleli, že je to  kultúrny vyslanec Kyjeva, a preto z nadšením skákali a tlieskali. Iba pred pár dňami, jedna mladá priama účastníčka Pohody bola na prázdninách u svojich starých rodičov, kde sa dedkovi pochválila videom z koncertu Shamana.  V tomto prípade  to bol uvedomelý dedko, čo vyložil video s komentárom na svoj Telegram kanál a už to „jelo“.

Týmto škandálom renomé Pohody dosť utrpelo, no určite nie nadlho. Majú prisľúbené, že pokiaľ budú o rok voči podobným ako biskup postupovať v línii súčasných trendov práce s ideologickými odporcami a vykrútia im prinajmenšom krk, potom príde tentoraz  Satan osobne. Rozhovor Hríba so Satanom a jeho služobníkmi z radou našich politikov bude nepochybne patriť k vrcholom celého podujatia.

Literatúra:

  1. citované  podľa: https://www.postoj.sk/109916/riaditel-pohody-hodnoti-ako-chybu-pozvat-na-festival-biskupa-halka
  2. text piesne:

    SHAMAN – ВСТАНЕМ – Preklady a texty (Pieseň)

    Poďme vstať
    Aj keď s tebou stále žijeme a pravda je za nami
    Tam, zhora, niekto na nás pozerá s natívnymi očami.
    Usmial sa ako deti a kráčali do neba
    Poďme vstať
    A priblížiť sa k nim

    Poďme vstať
    Pokiaľ je Pán s nami a pravda je s nami
    Povieme vám ďakujem za to, že nám dám víťazstvo
    Pre tých, ktorí našli svoju oblohu a už nie sú s nami
    Poďme vstať
    A spievame pieseň

    Poďme vstať
    A naša večná pamäť bije silnejší v hrudi, medzi nami
    Poďme vstať
    Hrdinovia Ruska zostanú v našich srdciach
    Do konca

    Poďme vstať
    A pamätajte na všetkých tých, ktorí boli stratení v tomto ohni

    Ktorí išli zomrieť za slobodu, nie pre medaily
    Viem, že sa s vami určite stretneme
    Poďme vstať
    A znova utiahneme

    Poďme vstať
    A naša večná pamäť bije silnejší v hrudi, medzi nami
    Poďme vstať
    Hrdinovia Ruska zostanú v našich srdciach
    Do konca

     

    SHAMAN

    Эту песню я сочинил недавно и неожиданно для себя! Её как будто бы кто-то продиктовал мне сверху🙏🏻
     
     
  3. Čo nelahodí oku nášho učiteľa treba zakryť.
POZNÁMKY
  • 1
    „Najskôr tu bol v debate, kde sa preberal Slovenský štát, a vtedy sa zásadne dištancoval od ľudáckej časti kléru. Mal som pocit, že to je zaujímavý človek. V roku 2019 bol na Pohode s konceptom spovednice v chatke, na čo sme mali dobré ohlasy. A teraz nás požiadal, či by nemohol prísť zas,“ vysvetľoval Kaščák

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!