Nerúhaj sa, lebo do teba udrie hrom – fejtón

Nie raz ma starí rodičia týmto spôsobom poučili, ale nikdy to nebolo pre nadávky, stačilo keď som napríklad  nedojedol. Deduš vtedy zvyčajne pripomenul, že raz budete takí hladní, že budete klince hrýzť.

Patrilo to nielen mne, ale aj ostatným, čo sedeli pri stole. Jeden na druhého sa pozreli a ešte čakali, že bude nasledovať: „Vám niečo hovoriť, to je ako hrach na stenu hádzať“. Týmto bolo rodinné školenie vybavené, ja som zmizol na dvor k svojmu obľúbenému mravenisku. Bolo zaujímavé a poučné pozorovať, ako sa tam naťahujú o zvyšky z obeda.  Mravcom chvíľu trvalo, než sa dohodli, ktorým smerom treba úlovok ťahať. No nakoniec to vždy dobre dopadlo a kúsok z môjho obeda skončil v zásobárni mraveniska.

Fakt je, že človek by mal zjesť všetko, čo má na tanieri a tešiť sa z toho, že vôbec niečo má.  Na druhej strane nenažranosť  je tiež hriech.

Preto som považoval za výstrahu, keď som  si ráno prečítal, že: Po údere blesku blízko Bieleho domu sú štyria ľudia v kritickom stave. Štyria ľudia utrpeli vážne zranenia po údere blesku, ku ktorému došlo vo štvrtok počas búrky v blízkosti Bieleho domu vo Washingtone, a sú v kritickom stave, oznámili predstavitelia hlavného mesta USA.

Len je asi málo pravdepodobné, že tí v Bielom dome v detstve absolvovali podobné školenia ako ja. Možno, keby tam sídlil  Trump, bolo by to o čosi pravdepodobnejšie.

Včera som niekde čítal, že dnes je podľa baby Vangy najkritickejší deň storočia, roku? Presne si nepamätám. Keď si ale spomenieme na posledné dni: Taiwan, Kosovo, Ukrajina, Karabach ani sa veľmi nezmýlila a dnešný deň sa ešte neskončil. Všetko dobre dopadne, ale treba byť v strehu ako indián, pripomenul som si.

Pre istotu som sa o túto katastrofickú informáciu podelil s priateľmi, aby boli opatrní.  2x som prešiel Prístavný most – nespadol. Keď som sa vrátil domov manželka ma informovala, že EÚ vyzvala bojujúce strany Arménsko a Azerbajdžan, aby ukončili vojnový konflikt.  Vojnu medzi Srbskom a Kosovom sa im podarilo na pár dni odložiť predvčerom. Veľmi zaujímavé je, že za našimi humnami sa má podľa tých istých hovorcov bojovať do posledného Ukrajinca a totálneho zničenia Ruska. Žeby z tejto vojny im viacej sypalo? Alebo je zase v hre tá príslovečná anglosaská nenažranosť? 

Dnes je veľmi horúco, určite večer príde búrka a s ňou možno výchovné blesky.

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!