Labutia pieseň Matoviča – fejtón

Medzi množstvom dôvodov na odvolanie a neodvolanie  Matoviča sa nespomína jeden, pre ktorý sa spojili liberáli, kryptoliberáli a nieviem akí ešte, so spoločným označením dobre zaplatení zradcovia. Politológovia  ich eufemisticky delia na koalíciu a opozíciu.

Minister financií má v tejto banánovej republike viac  možností, ako nás pripraviť o peniaze.  Teraz vás zrejme napadlo, že o peniaze nás pripravoval doteraz.  Pripravoval, ale nebol pri tom dosť liberálny.

Popri rôznych bláznivých nápadoch nevyspytateľného Matoviča, môže tentoraz dostať jeden, ktorým zabráni,  aby sme behom 24 hodín prišli o naše úspory, alebo sa aspoň voči tomu formálne vzoprie. Každý iný minister financií  na jeho mieste by urobil presne to, čo bude mať prikázané zhora. Guvernér NBS bude len asistovať.

Matovič je ten, kto je jediný schopný povedať verejne nie a všetky podrobnosti vyklopiť na tlačovke (Podobne ako verejne pri svojej obhajobe v parlamente priznal, že vládna koalícia sa podieľa na rozkrádaní štátu). 

Vtedy asi už nebude nutné pozývať ľudí z gauča do ulíc. Vtedy prestane byť pre mňa Herostratos, ale stane sa z neho Prométeus.

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!