Bang a Olufsen – hififejtón

Sen milovníka hudby: Bang & Olufsen, luxusná značka z dánska, predstavila limitovanú sériu svojho ikonického reproduktora Beosound 2 – ktorý je vyrobený, ako inak,  vo farbách, ukrajinskej vlajky

Údajne na základe iniciatívy politika, ktorého meno neuvediem.  Dôvodom nie je to, že by som sa hádam bál, ale skutočnosť, že už aj podľa niektorých významných fyzikov si realitu vytvárame sami, naším vedomím. O tom, že politickú realitu sme si vytvorili skoro dobrovoľne, tiež sami, niet pochýb. Vyslovenie alebo napísanie mena určitých kreatúr môže mať podobný devastujúci efekt. Preto ďalej žiadne meno politika.

Kreatívni úradníci Ministerstva pravdy „Tejto krajiny“, zavoňali príležitosť.  Verejné obstarávanie sem, verejné obstarávanie tam, v tomto prípade, treba bleskovo reagovať. Do každej domácnosti, na každé pracovisko, školy, verejného WC sa musí inštalovať takýto reproduktor za symbolické euro. Obce dostanú reproduktory za prísľub, že sa nebudú sťažovať na medvede a problémy s bioodpadom. Každý správny kreatívny počin by mal mať, predsa, aj výchovný efekt.

Tento reproduktor bude ideálne ideologicky reprodukovať všetko, čo nám politici naservírujú. Príležitostí majú dosť.  Pokiaľ by niekto namietal, že sme v skutočnosti už niekde inde a zvukový záznam napríklad z tlačoviek, by bol bezobsažný a nudný, výrobca v rámci ceny v najbližšej dobe dodá k reproduktorom holografický modul, čo  tento nedostatok eliminuje. Pochopiteľne modul bude odpojiteľný, kto by chcel mať … v obývačke. Samozrejme aj takýto masochisti a úchyláci sa nájdu. Výrobca tiež myslel na to, čo by sa asi stalo, keby si niekto dovolil omylom prehrať napr. Čajkovského alebo dokonca ruskú štátnu hymnu v podaní Alexandrovcov.  Na vstupe reproduktora je inštalované ešte jedno kľúčové zariadenie tzv.  modul  PINP (Prejde iba naša pravda), ktorý zabezpečí potrebnú filtráciu a mastering do nezávadnej hudobnej alebo hlasovej formy na základe odporúčaní uvedeného ministerstva.  Aby milovníci hudby, ktorí sa spomínajú v úvode, mali možnosť vlastniť kompletnú hifi zostavu, plánuje firma ešte pred Vianocami vyrobiť hifi zosilňovač vo farbách EU a sieťový prehrávač vo farbe a  tvare Bieleho domu, aby bol reprodukčný reťazec úplný.

Ministerstvo financií na jeseň počíta s prvou emisiou poukážok na elektrinu iba pre vlastníkov takýchto reproduktorov, teda milovníkov tej správnej reprodukcie.  Alternatívny zdroj  v podobe alternátora poháňaného kolesom, kde pre domácnosti behajú kanadské veveričky a pre inštitúcie medvede, totiž  príslušné ministerstvo pod tlakom ochranárov zamietlo.

Nebráňte sa preto, keď vám privezú Bangolufsena, či budete počúvať z neho tú správnu hudbu alebo slová, alebo opekať špekáčky, nik na to zatiaľ nepríde. Zatiaľ. Odporúčam dobre utesniť okná a vetrať len v noci.

 

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!