Veľká rošáda – fejtón

Koalícia je zachránená, cesta z horúceho leta do ukrajinskej zimy je znovuotvorená! Málokto veril, že sa to podarí, ale je to tu. Stačilo veľmi málo. Šach nehral s nami len Putin, ale jeho základy pozná našťastie aj Heger.  Šachovnicu a figúrky mu veľkoryso požičala Čaputová. Tu je výsledok:

Matovič je znova premiér, Sulík na zdvojenej funkcii ministra financií a hospodárstva. Nagy  ministrom zahraničia. Konečne bude môcť bežať v ústrety  a objímať sa s našimi západnými partnermi ako prvý a nebude musieť čakať až príde naňho rad. Kariérny karierista Korčok, aby mal bližšie k svojim, je znova veľvyslancom v USA.  Heger sa ešte dnes, ako nový minister obrany, stihol rozlúčiť so stíhačkami MiG-29 na leteckom dni v Kuchyni a možno s jedným Migom rovno migne na inšpekciu našich dobrovoľníkov v Ukrajine.

Pre stabilitu znovuzrodenej koalície sa použil vylepšený Hegerov projekt určený na záchranu koalície pred veľkou rošádou. Počíta sa tiež zo všetkými pokutami za nedodržanie pravidiel, ktoré tvorili jadro pôvodných stabilizačných opatrení. Vznikne tiež nový  orgán Koaličná rada porozumenia. Predsedať jej bude niekto za progresívne Slovensko, na mene vôbec nezáleží a jej stálym členom budú tri mimovládne organizácie, ktoré určí prezidentka. Stabilita koalície je týmto zabezpečená minimálne do konca volebného obdobia. Potom sa uvidí. Zrejme pre úspešnosť a stabilitu takto skonštruovanej vlády voľby prestanú mať zmysel. Čo prax určite potvrdí.

Konečne sa budeme môcť zaoberať niečím rozumným a nie politikou. Tú treba nechať na večné časy naklonovaným odborníkom ideálne vyškoleným v zahraničí.  Teda aspoň do časov, než sa podarí liberálnu demokraciu úplne zbaviť vplyvu voličov.

Po tejto stručnej informácii o novej vláde ste asi zvedaví, čo bude s Remišovou. Pre ňu sa zriaďuje nové ministerstvo Adaptácie. Vie sa už, že bude mať sekcie s názvami Jaro, Leto, Jeseň, Zima1Pre polyhistorku Remišovú bude pobyt na ministerstve iba krátke intermezzo. Ani sa nestihne poriadne naučiť spamäti názvy sekcii, ktoré riadi, už bude kandidovať na prezidentku. Aby išla na istotu, premiér jej vybavil pravidelné konzultácie na oplotenej ambasáde a stáž v prezidentskom paláci a to všetko v rámci riadnej pracovnej doby.  

Tento režim nemá a nebude mať žiadnych živých (teda ani vnútorných)  nepriateľov preto, ak si niekto myslí, že ministerstvo by malo bojovať s podobným nepriateľmi ako minulý režim, je na veľkom omyle.

Jaro, leto, jeseň a zima, boli úhlavní nepriatelia socializmu. Táto koalícia predsa po tom, čo vyriešila kovid, Putina a Fica, sa musí sústrediť na Ukrajinu. Slovensko  počká.

 

 

 

Poznámky

1) Pre polyhistorku Remišovú bude pobyt na ministerstve iba krátke intermezzo. Ani sa nestihne poriadne naučiť spamäti názvy sekcii, ktoré riadi, už bude kandidovať na prezidentku. Aby išla na istotu, premiér jej vybavil pravidelné konzultácie na oplotenej ambasáde a stáž v prezidentskom paláci a to všetko v rámci riadnej pracovnej doby

 

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Pre polyhistorku Remišovú bude pobyt na ministerstve iba krátke intermezzo. Ani sa nestihne poriadne naučiť spamäti názvy sekcii, ktoré riadi, už bude kandidovať na prezidentku. Aby išla na istotu, premiér jej vybavil pravidelné konzultácie na oplotenej ambasáde a stáž v prezidentskom paláci a to všetko v rámci riadnej pracovnej doby

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!