Ako vo futbale, tak aj v politike – fejtón

Milióny futbalových fanúšikov na celom svete s nadšením sledujú, ako malé futbalové krajiny porážajú futbalových obrov.

https://www.hlavnespravy.sk/maroko-portugalsko-10-v-semifinale-rozhodol-gol-en-nesyriho/2987408

Ďalšia časť populácie sleduje politiku aj futbalové majstrovstvá. Zopár súkromným filozofom, ktorí si v tomto blázinci spomenuli na sedem hermetických princípov no najmä na jeden:

ako hore, tak aj dole, ako dole, tak aj hore,

svitla nádej, že aj vo svetovej politike, sa čoskoro niečo zmení. Akademický filozof bude namietať, že tým hore Hermes Trismegistos určite nemyslel svetovú politiku, lenže od jeho časov sa medzi to jeho hore a naše dole pretlačila skupina grázlov.  Robia všetko preto, aby boli  pre nás tým hore naveky, filtrujú vplyv toho skutočného hore na na nás dole a teraz sa im to začalo rúcať.  Futbalové majstrovská sú len názornou ukážkou, čo sa  začalo a nezastavia ho už žiadne opatrenia tých, čo sa pichli medzi dole a hore. N. Hartmann v Novej ontológii Herma síce necituje, ale tento jeho princíp zrejme mimovoľne rozvíja. Využime jeho koncepciu vrstiev a spolu s Hermom vyslovme tézu: na vrstvu grázlov medzi hore a dole je tlak z hora aj z dola, čo nemôže vydržať, nech nás straší kovidom, vojnou, hladom a zimou. Zrúti sa. 

Začala praskať práve teraz a znova začne platiť ako hore, tak aj dole, ako dole, tak aj hore, bez tieňov, výkladu a klamstiev medzivrstvy grázlov.

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!