Trafené husi zagágali – fejtón

V Hlavnom nočníku, ako hovoria neprajníci hlásnej trúby oficiálnej Pravdy konštatovali, že:„Putina sklamali nedávne vyhlásenia bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej o Ukrajine. Rusko ich interpretovalo tak, že mierový plán z Minska bol uzavretý len pre to, aby Ukrajina získala čas na zbrojenie a prípravu na ruskú inváziu“.

Bolo to pár dní potom, čo Merkelová verejne priznala  tento veľmi závažný fakt  a pred ňou nechtiac to isté vykvákal Porošenko, keď si myslel, že hovorí s predstaviteľom americkej ambasády.  Zrejme interpreti jedinej Pravdy dúfali, že si to nik nevšimne, alebo krátko po tom Merkelovú zavrú do blázinca, alebo obvinia zo štátneho prevratu. Na nešťastie pre nich, nič podobné sa zatiaľ, pripomínam zatiaľ, nestalo.

Čo iné mohol Putin povedať ako, že ho sklamala. Mal urobiť dva premety a zatancovať kozáčka?  Jemu aj väčšine, ktorá neakceptuje oficiálnu dogmatiku týkajúcu sa Ukrajiny, toto je jasné najneskôr od chvíle, keď Kyjev prestal dodržiavať Minské dohody a ich európsky garanti držali hubu a krok. Aby tento krok bol svižný a pekne zosúladený k tomu im vyhrávala Vojenská hudba americkej armády.

Merkelová a Porošenko, ak použijeme to najprimitívnejšie pravidlo vojny: najlepšia obrana je útok, vlastne odôvodnili, keď nie legitimizovali, Putinovu špeciálnu operáciu.

Merkelová sa týmto zapísala zlatým písmom do  zoznamu agentov Moskvy.  Mnohí ju teraz určite neprávom podozrievajú, že po inkriminovanom rozhovore s dojatím pohladkala Georgijevskú lentočku, ktorú má ukrytú v spodnom šuplíku svojho bielizníka a zaspomínala si na staré časy,  keď  nám tu vládlo KGB a Stasi.

 

Zdroj

https://www.sme.sk/minuta/23091355/putin-je-sklamany-z-vyhlaseni-merkelovej-o-ukrajine

https://dennikn.sk/minuta/3146011/

https://www.zeit.de/2022/51/angela-merkel-russland-fluechtlingskrise-bundeskanzler#paywall

Pridané 14.12.2022 

https://www.infovojna.bz/article/byvaly-sef-izraelskej-sluzby-nativ-jakov-kedmi-polozil-rusku-neprijemnu-otazku-po-merkelovej-priznani-o-ukrajine

Pridané 15.12.2022

https://www.hlavnespravy.sk/moze-byt-merkelovej-priznanie-zamienkou-pre-medzinarodny-tribunal/2990522

 

Pridajte Komentár