Pes znova zaštekal – fejtón

Najprv štekotom  zahnal  svoje ovečky do maštale odkiaľ ich nepustil dva roky von.  Aby nezabudli na to, aké nebezpečenstvo im vonku hrozí, pravidelne ich chodil strašiť kovidvlkom.

Nedávno ho  zaštepili  vakcínou proti konšpiračnej besnote, ako všetkých štátnych strážnych psov. A už teraz sa u neho prejavil  jeden z dobre popísaných vedľajších účinkov: Začal štekať a po večeroch viť staré konšpirácie, ktoré sa stali pravdou:

„Čaká nás zrejme silná chrípková sezóna. Dva roky izolácie a prekrývania dýchacích ciest sa odrazili na tom, že sa nám neobnovovala imunita proti chrípke ani nádche, hovorí infektológ z bratislavských Kramárov Peter Sabaka. Počas pandémie sme sa nimi podľa neho málo premorovali, a preto väčšina ľudí nie je teraz voči nim odolná a môže sa ľahko nakaziť.

Počas jesene 2020 a 2021 sme pre prebiehajúcu covidovú pandémiu nosili rúška a respirátory. Ako prekrývanie dýchacích ciest a povinná dezinfekcia ovplyvnili chrípkovú sezónu za tieto obdobia  (otázka redaktorky, ktorá zrejme pozná konšpiráčné teórie)?

Áno, rúška, respirátory, dezinfekcia rúk a povrchov, ale predovšetkým izolácia a málo sociálnych kontaktov, spôsobili, že sa počas pandemických rokov na našom území chrípka prakticky nešírila. To bude mať ale veľký vplyv na nadchádzajúcu chrípkovú sezónu, ktorá bude zrejme výnimočne silná.“

Zavolajte už konečne niekto bratislavskému šarhovi, nech si začne robiť svoju prácu!

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!