Diktátor

Diktátor-fejtón

Vysvetlenie niektorých pojmov pre neskôr narodených:

  • kukér – ďalekohľad,
  • svedokmat – rozšírenie pojmu svedok Jehovov na iné hnutie, označenie MP – používajú jeho dobrovoľné ozbrojené zložky ako označenie na rukáve,
  • debilka, hadovka, zmijovka – čapica, ktorú nosili v sedemdesiatych rokoch minulého storočia miestní hlupáci a tiež autor ako stredoškolák. Neskôr ju do povedomia pospolitého ľudu znova vniesol J. B., potom sa volala budajka, aby sa zastrel pôvodný názov, a to najmä preto, aby si tí, čo mu tlieskali, nepripomínali, akí boli.

 

debilkaDebilka

  • Dramatické scény podrobne nevykresľujem, odporúčam preto, spomenúť si na filmy Útek v reťaziach, Hon na človeka, Hlava 22, Planéta opíc, Apokalypsa. 
  • Všimola znamená „všimla som si“ v pripravovanom novom genderkorektnom gramatickom rode. Nechcel som priamo povedať, o koho ide, pokúsil som sa, i keď dosť nešikovne, rečou charakterizovať postavu, čo skúsení tvorcovia robia bežne.
  • Nová cesta cez vojenské lesy je fakt, pozri foto dole. Aby som neprezradil vojenské tajomstvo GPS súradnice som neuviedol.

V hlave diktátora

Vnútorný monológ vodcu:

Do odbornej svetovej literatúry sa dostanem, aj keby tragače padali. Moju diplomovú prácu už teraz citovali všetky popredné slovenské média vrátane konšpiračných. Medzinárodné uznanie mám prisľúbené. Rozbehol som niečo nevídané. Testy, že kúpila mojej rodine blízka firma? Tá fotografia na nete bola upravená, na zápase FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava som ja sedel v sektore Slovana a konateľ tej firmy, čo dostala zákazku na testy, predsa sedel v sektore Spartaku. Na základe tohto niekto ma chce obviniť, že sa poznáme, boli tam stovky divákov! Žiadna súvislosť neexistuje. Konšpiračné médiá tvrdia, že nás odfotografovali v čase koronakrízy, keď sme v hľadisku boli iba my dvaja. Prosím vás 97% (ako účinnosť v prípade testov) obsadenosť tam bola garantovaná, pôvodne mala byť 30%, to som tam odmietol ísť. Realita je podľa poslednej Motolskej štúdie 70%. To už bolo výborné, preto som do toho išiel. Nech si niekto vypočíta pravdepodobnosť, že sme sa stretli. Závistlivci a neprajníci sú to. To si už nik nepamätá, ako kričali, že som k…, lebo sedím v sektore medzi ľudom a nie vo VIP.

S tým verejným prísľubom, že účasť na testoch bude referendum o mne, som to troška prehnal. Ľudí postrašíme, určite dobrovoľne prídu, ako v Čadci. Výsledky vyhodnotíme spolu s kancelárkou, ale tentoraz prácu o tom celoplošnom testovaní napíšem sám, sľubujem. Predsa sa o Nobelovú cenu nebudem s niekym deliť.

Už ma len trápi, ako zabránime tomu, aby ľudia počas karantény nelietali kade tade. Za každého infikovaného som ponúkol 20€, čo sa ukázalo ako veľmi efektívne. Koľko za nezodpovedného seniora, ktorý nerešpektuje, že vychádzky do prírody sme zakázali uznesením vlády z 28.10.20120? Ešte to premyslím.

Do čerta, zase volá ten riaditeľ školy, kde chodia moje deti, dúfam je to tentoraz preto, že sa pobili. Žartujem, moje deti sú slušne vychované.

Na hubách

Seniori na hubách sa stanú lovnou zverou pre dobrovoľníkov z MP:

Nehýb sa. Ešte, že sme si obliekli maskáče. Požičaj ten kukér. Idú v rojnici. Sú tam aj civili s páskou na rukáve s nápisom MP, to je Militaire Police. Blbosť, to sú určite tí dobrovoľníci z radov svedokmat /MP – M. polícia/. Nepočujem, čo hovoríš, počkaj než odletí tá helikoptéra.

Niečo tu smrdí. Myslíš v štáte Dánskom, tam tiež, ale ležím asi na hadovke. Včera som ju predsa prala, nemyslím debilku-budajku, ale hubu hadovku smradľavú /pozri obr. dole/. Do čerta, kde mám tú čapicu. Ticho idú sem. Však to sú nejaké maškary. Nevidíš majú na rukáve MP a paralyzátor.

Jednotky MP na love neposlušných seniorov

Look! Nestratil túto čapicu náš veliteľ? Nie, on mal predsa na hlave niečo iné. Rodič II. síce povedal, že maslo, odkedy ho lustrovali. Veliteľova mala šilt a taký divný znak. Ale vôbec nie, to mal na hlave predsa vodca. Nehádajme sa, čo tu leží, mal presne na hlave veliteľ. Dal nám pokyny, povedal rozchod, zaclonil si oči pred slnkom, vtedy som si to všimola. Vtedy salutoval, neclonil, keď už.

Na čiapke je akýsi divný vzor. Pozri do manuálu, či to nie je to, po čom máme ísť. Prestaň trepať, teraz nelovíme extrémistov. Zoberieme ju, poteší sa, ak ju stratil. Aha a tu je dáky hrniec, ale má diery, To je kôš a v ňom … Pozri manuál! Podľa manuálu je to modrák. To sú predsa naši spojenci. Blbosť, myslím hríb modrák. Sme teda na stope! Tu sa čosi pohlo, čo máme robiť? Spoj sa s veliteľom!

Konflikt medzi seniormi a dobrovoľníkmi z MP

Ja vám dám, vy strašidlá, daj sem moju debilku. Nebite nás! Čo mám robiť? Čo bolo v tom inštruktážnom filme od exministra Dééneš.? Máme holé ruce, máme holé ruce. Fuck, ruže sme si zabudli zobrať. V Minsku sme ich mali a to zabralo. Nebite nás, budeme dobrí. Fico, Fico, Putin, Putin.

Reportáž z vojenských lesov neďaleko Malaciek

Švárna moderátorka rozhlasu v teréne komentuje akciu Čistý les:

Hlásim sa vám z panenskej prírody vojenských lesov neďaleko Malaciek, raja to bratislavských hubárov. Stojím na krásnej novej ceste, ktorú podľa slov pána ministra obrany sme ju vybudovali na základe spoločnej požiadavky všetkých troch spojeneckých amerických vojakov, aby mali dobrý prístup do Kuchyne. Pre neznalých uvádzam, že sa nejedná o poľnú kuchyňu, ale letisko. Po tom, čo sa americké bojové vozidlá skoro utopili počas cvičenia v piesku na pláži nemenovanej pobaltskej krajiny, sa im ani nedivím. Záhorácke piesky sú rovnako zradné.

Máme tu pána ministra životného prostredia:

Pán minister, vyrúbanie toľkých krásnych zdravých borovíc kvôli ceste na obed, prepáčte na letisko, nebol to necitlivý zásah do prírody? Určite nie, tento koridor sme potrebovali. Chceme predsa umožniť migráciu chránených druhov z juhu. Pôvodné nechránené druhy vymierajú. Treba ich nahradiť. Peniaze sme dostali z fondu na podporu transeurópskych koridorov, tak prečo to nevyužiť. Žiaľ Maďari ešte stále nezbúrali tie protiimigračné ploty. Ďakujem pán minister za odpoveď. Je úžasné, aké komplexné bude mať táto cesta využitie.

Dnes je tu ale mimoriadne rušno. Nad nami krúžia vrtuľníky, žiaľ zatiaľ iba staré sovietské MI. Ak by to boli tie nedávno kúpené americké, určite by sa táto atmosféra dala porovnať so začiatkom filmu Apokalypsa s témou vietnamskej vojny, aj čo do atmosféry aj použitých modelov helikoptér. Toto s úsmevom konštatoval jeden odpočívajúci vojak. Jeho poslednej poznámke som celkom nerozumela, ale asi vie, čo hovorí.

Vojaci, policajti, hasiči a dobrovoľníci z MP sa medzitým vracajú z lesa,

unavení si sadajú do trávy vedľa poľných kuchýň, ktorých je tu niekoľko. Počuť spev a dokonca niekto hrá na gitare. Ozývajú sa povely a čerstvé oddiely miznú medzi borovicami. Akcia Čistý les, ktorá tu prebieha od skorých ranných hodín, je v plnom prúde. Celú atmosféru môžu precítiť najmä tí, ktorí sa zúčastnili vojenského cvičenia ideálne na úrovni Varšavskej zmluvy. Takých je medzi našimi poslucháčmi stále menej, preto sa poďme pozrieť, aké sú výsledky tejto akcie.

Stojím vedľa veľkého asi vojenského stanu.

Pred ním rad navzájom poviazaných ošumelých, mĺkvych dôchodcov, vo voľnej ruke, kde tu košík s hubami, alebo dokmásaná igelitka. Spýtam sa jedného dobrovoľníka s páskou MP. Čomu sa venujete? Teraz testujeme na Alzheimera. A potom? Pozitívnych na Alzheimera po zaočkovaní proti vírusu posielame domov a negatívnych niekde do karantény. Ďakujem za informáciu. My len dúfame drahí poslucháči, že sa tam skoro uzdravia. Veď veľa si pamätať je nebezpečná záťaž najmä pre seniorov a brzdou progresu.

Prichádzam k stanu, kde je veselšia atmosféra.

To sa ani nemusím pýtať. Tu sa vyplácajú odmeny za úlovky. Prosím vás ste spokojný? Ale áno. Pôvodne sme mali dostať 666, ale povedali nám, že vzhľadom na krízu to bude menej. Teda koľko? 14,88 za jedného. Dosť ste sa teda nabehali. Ani nie. Siete boli šikovne rozostavené, helikoptéry a chlapci na motorkách urobili, čo mali. Tiež sa sústredene polievalo.

Vážení poslucháči, aby nedošlo k nedorozumeniu 14,88 neznamená to, čo  podľa niektorých autorov číslo, za ktoré by mal ísť nemenovaný politik do basy. Na základe rozhodnutia hlavnej numerologičky v tom protizákonnom čísle desatinná čiarka prefarbuje bieleho muža na čierneho a to je OK!

Vážení poslucháči teraz budeme mať jedinečnú príležitosť rozprávať sa s vodcom. Vidím jeho šiltovku, hnedú ekologickú ľanovú košeľu, na rukáve MP, lesk krásnych jazdeckých čižiem pokrýva záhorácky piesok. Ale kde je jeho povestné ukazovadlo, zrejme si ho zabudol, keď kreslil do piesku plán tejto veľkolepej operácie. Pobehnem k nemu, aby ma niekto nepredbehol a nepripravil vás o takúto vzácnu príležitosť. Čas vodcu je vzácny.

Preboha, čo sa to deje, vodca mi pred očami, ako som mu v ústrety bežala, zmizol.

Mihla sa okolo akási rohatá kreatúra a on s ňou. Dúfam to nebol šéf tých miest, kam ho posielajú jeho neprajníci. Počujete tie výkriky, buchot, padajú stany, prach, pobehujú tu prasatám podobné čierne, chlpaté zvieratá a naháňajú našich vojakov, policajtov, členov MP. Z lovcov sa stáva štvaná zver. Rôzne vtáky robia nálety zo všetkých strán, čo vyzerá ako keby sme boli pod paľbou diel z napoleonských vojen a vybuchovali medzi nami granáty. Na borovice sa nedá vyliezť, mnohí zostali zaklesnutí v malinčí ako v pavučine a rezignovane čakajú na niečo, čo ich príde zožrať. Schovám sa tu niekde za strom a pokúsim sa zistiť, čo sa deje. Dobre vidím, sú to divé svine, čo naháňanú našich hrdinov.

Ani som si nevšimla, že kúsok vedľa za pňom kľačí babka a opakuje: Keď nepríde revolúcia vžeň Bože tých zlých duchov do stáda svíň a to zažeň do Moravy. Keď nepríde revolúcia vžeň Bože tých zlých duchov do stáda svíň a to zažeň do Moravy, do Dunaja, kde chceš, len nás ich už zbav.

Znezrady sa mi z úst vybehlo slovo Amen. To, čo sa potom dialo, nemôžem opísať. Sľúbila som. Aj tak by ste tomu neverili.

V Bratislave 29.10.2020 – krátko potom, čo mi moja drahá manželka oznámila, že z uznesenia vlády vypadla možnosť vychádzok do prírody pre tých, čo sa nedali otestovať, teda aj seniorov nad 65 rokov. Nasr. som sa!

Prílohy:

Hadovka smradľavá latinsky Phallus impudicus

Phallus impudicus
 

Cesta vo vojenských lesoch, stav po zázraku, v pozadí dvaja oslobodení seniori

Cesta vo vojenských lesoch

Foto húb, ktoré pred akciou Čistý les v lokalite nerástli. Teraz sa vyskytujú hojne. Žeby odkaz organizátorom?

Symbolický odkaz seniorov
Symbolický odkaz nepriateľom seniorov
Na mieste kde kľačala babka našli oslobodení seniori takúto „kaplnku“. Máme informácie, že na jej mieste sa bude čoskoro budovať odpočívadlo pre tých troch hore spomenutých zahraničných vojakov.

Kaplnka                            Dodatok z 6.10.2023         Tweet Elona Muska:
„Predstavte si vakcínu tak bezpečnú,
že sa vám musia vyhrážať,
aby ste si ju dali.
Proti chorobe tak smrtiacej,
že vás musia testovať, aby
ste vedeli, že ju vôbec máte.“

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!