Zbaľte si fidlátka a páľte do … – fejtón

Vždy, keď predstavitelia tejto kamikadze koalície začali nadávať  Ficovi do mafiánov a zlodejov, ostatným do fašistov a podobne, som si uvedomil, že by bolo lepšie mať vo vláde mafiánov a zlodejov, ako týchto samovražedných  bláznov. Vybavili sa mi popritom  scény z  filmov o talianskych mafiánoch v Amerike, kde nonšalantne pomáhajú v núdzi svojim chudobným rodákom. Boli to jednoducho mafiáni gentlemani a filantropi.  Spomenul som si tiež vtedy na príbuzného jednej mojej peknej spolužiačky, o ktorom sa hovorilo všeličo, no  nakoniec sa z neho stal úspešný podnikateľ.  Som presvedčený, vzhľadom na jeho inteligenciu, schopnosti a pôvod, že by bol rozhodne lepší minister hospodárstva ako ten súčasný a nenechal by nás cez túto zimu pomrznúť. 

Pookrial som preto na duši, keď som si niekde v diskusii pod článkom v Hlavných správach (H.S.) našiel jeden môjmu srdcu blízky  príspevok. Bolo to v ten deň, keď sa protikorupčný reformátor Matovič zahral na Martina Luthera.  No nepribil pre istotu svojich desať téz (podmienok) priamo na bránu prezidentského paláca, ale poslal ich elektronicky z dovolenky ministrovi Sulíkovi, ktorý sa tešil do tejto chvíle, že sa zbavil zodpovednosti za plyn a ropu pre Slovensko.

Zder , Fico vratte sa , kradnite , lupte , ketaste , ohlaste akciu Odplata krivim
policajtom , sudcom , prokuratorom , ale zbavte nas tejto pliagy s menom Lajno!

K tomuto môžem len skromne dodať, čo Peter ako slušný čitateľ H. S. nenapísal, ale si to určite myslel: „Zbaľte si fidlátka a páľte už konečne do … Takáto netradičná forma odchodu z politickej scény by len celý proces návratu do spomenutých „normálnych pomerov“ urýchlila aj bez referenda. Čo spomínaný Peter tiež  nedopovedal je, že by bolo veľmi vhodné pre výstrahu niektorých  pribiť na bránu spomínaného paláca za ucho – aby počúvali ľud, a niektorých zase za jazyk – aby netlmočili, nepresadzovali iba cudzie záujmy, ktoré nás priviedli do tejto katastrofy.

Dodatky

Článok v Pravde z 6.9.2022  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/639429-britsky-the-times-komentuje-vrati-sa-gangstersky-premier-fico-k-moci/

Britský The Times komentuje: Vráti sa „gangsterský“ premiér Fico k moci?

Noviny píšu o bývalom predsedovi vlády a šéfovi Smeru Robertovi Ficovi. „Populistický expremiér Slovenska, ktorý bol obvinený z vedenia organizovaného zločineckého gangu, keď bol vo funkcii, by sa mohol po rozpade vládnej koalície vrátiť,“ uviedol britský denník.

 

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!