Špeciálna operácia a la Izrael – poznámka

Hamas zaskočil Izrael, zaútočil zo vzduchu i po zemi. Abbás: Palestínčania majú právo brániť sa. Sme vo vojne a vyhráme, vyhlásil Netanjahu, takto nás do problematiky uviedla Pravda. Tí, čo sa trochu vyznajú vedia, že to bude vojna vo veľkolepom americko-izraelskom  štýle,  obete z radov civilného obyvateľstva sa neočakávajú.  V prípade, že sa náhodou niečo pritrafí, dozvieme sa maximálne dáke suché čísla, ale žiadne podrobné reportáže, ktoré by mohli pokaziť celkový dojem.

Samozrejme, že porovnať tento konflikt s ukrajinským, aj keby bolo čo, si nikto nedovolí. Preto musíme počkať na dezinformátorov, čo si vymyslia. I keď podobnosť útoku Hamas pomocou letky motorových rogál s útokom ukrajinských špeciálnych jednotiek na vodných skútroch, len aby na pobreží |Krymu vztýčili zástavu, má určité spoločné črty.

Literatúra

https://t.me/casusbellilive/132064

https://t.me/casusbellilive/132067

https://t.me/sanya_florida/11886

Dodatok z 14.11.2023

Dnes v Rádiožurnále o 12.00 hod. sa vyjadrovali akýsi experti k tomu,  či bombardovanie nemocnice v Gaze je vojnový zločin. Jeden expert (Hamran, pokiaľ som dobre počul) tvrdil, že pokiaľ v nemocnici sú ukrytí vojaci, je to legitímny vojenský cieľ.

Pridajte Komentár