Štátnické rozhodnutie – ironický fejtón

Prezidentka dala Ficovi 14 dní na zostavenie novej protikorupčnej vlády, pretože bola istotne hlboko presvedčená, že to zvládne ľavou zadnou.

Momentálne mediálna kampaň proti Ficovi pokračuje, ako keby sa voľby neskončili minulú sobotu (30.9.2023). Rozhovory v televízii a rozhlase sa robia hlavne s budúcou opozíciou. Zrejme je požiadavka upokojiť sklamaných voličov PS a vytvoriť u nich falošnú nádej, že všetko ešte nie je stratené. V oficiálnych médiách sa sústredene vytvára obraz netvora Fica, ktorý sa chystá zožrať Slovensko skôr, ako sa jeho zvyšky  stihnú  zúrodniť progresivizmom.

Simečka vypočítavo rozdáva posty vo vláde, vrátane predsedu, ktoré nemá a dúfajme ani nebude nikdy mať. Pellegrini jeho zaujímavú ponuku prezieravo odmietol, pretože nechce spáchať ešte v mladosti politické harakiri.

Medzitým mu zoschla svadobná kytica, nakoľko sa ju Šimečkovi nepodarilo strčiť do vázičky s vodičkou posvätenou KDH, lebo jej poslanci dali prednosť pohodliu poslaneckých lavíc, pred politickou zodpovednosťou. Neostane však na ocot, už sa rozhodol, no do poslednej chvíle to chce pred znervóznenou verejnosťou tajiť. Prinajhoršom vo vhodnom čase triumfálne požiada o rozvod.

Predstavte si, čo by sa dialo, keby dala prezidentka Ficovi na zostavenie vlády mesiac. Múdro sa rozhodla.

 

Dodatok

9. 10. 2023

Pele by nám riadne navaril, keby sa na trinásty deň  veľkorysej lehoty na zostavenie vlády z neho vykľul sobášny podvodník, ktorý len naťahoval  čas, aby mu Fico neodlákal svadobčanov, ktorých potrebuje ako komparz pri ďalšej svadbe   Zabudne, čo voličom sľuboval a vyletí zo sociálno-demokratického popola ako progresívny vták Fénix do horúceho Šimečkovho náručia. Bol by to však jeho posledný len nad našimi horami. Uvidíme, čomu dá prednosť.

Šimečka tvrdí, že po týždni je tu ešte nádej:

https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2023/clanok/684394-simecka-o-potencialnej-stvorkoalicii-dobry-signal-je-ze-aj-po-tyzdni-tu-je-nadej-vacsiu-sancu-zlozit-vladu-ma-vsak-stale-fico/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

https://www.youtube.com/watch?v=_gQIE4na1HE

Pridajte Komentár