Občas si treba zahryznúť do jazyka – fejtón

Putin sa dnes počas  celým svetom sledovanej koncoročnej tlačovej konferencie vyjadril o Orbánovi a Ficovi, že to nie sú proruskí politici, ale bránia národne záujmy. Spomenul ich ako protiklad k ostatným, ktorí škodia vlastnej krajine. Počul som to na vlastné uši, no veľmi ma to nepotešilo. Putin mal aspoň medzi rečou spomenúť aj Danka, ktorý teraz musí dokazovať, že je to on, kto je u nás najviac  proruský.

Výsledkom bude vyššia frekvencia nešťastných Dankových  siláckych mediálnych vystúpení, ktoré nahrávajú opozícii. Mal by si však  konečne uvedomiť, že priorita je stabilita vládnej koalície, ktorej je súčasťou. Jej rozpad by znamenal katastrofu. Fico urobí všetko preto, aby sa to nestalo, preto tento fakt by nemal zneužívať. Môže sa mu stať, že s hanbou skončí v politike. Fico nie je v tomto prípade úplne bez možností, no nakoniec ho možno odstavia jeho vlastní, ak si nebude dať povedať. Jedine, čo by Danka mohlo  čiastočne ospravedlniť je to, že má zaručenú informáciu priamo od Putina, že Orbán za odmenu dostane Slovensko a neslaný-nemastný postoj Fica na zmenu rozhodnutia Moskvy nestačí.

Dodatky

https://hnonline.sk/slovensko/96119875-danko-dal-pellegrinimu-ultimatum-ak-ho-nedodrzi-nebude-mat-vo-volbach-podporu-sns

https://www.hlavnespravy.sk/sns-tvrdi-ze-premier-fico-sa-mal-v-bruseli-spravat-ako-orban/3348210

5.1.2024

https://www.hlavnespravy.sk/anna-belousovova-nesetri-kritikou-politicky-crvotoc/3364482

 

Pridajte Komentár