Mierová konferencia – fejtón

Na nedávnej darcovskej konferencii pre Ukrajinu sa vyzbieralo 6,5 miliardy dolárov: Slovensko prispelo tiež sumou 540 000 eur.

V tých správnych mediách sa tutlalo, že pomoc nebude iba na humanitárne účely, aby sa vyhladované masy zbytočne neiritovali.  Z výrokov niektorých účastníkov je jasné, že veľká časť prostriedkov pôjde na zbrane a výcvik vojakov. Náš minister vojny Nagy sa nezdržal, chcel byť zaujímavý a pripomenúť sa svojim chlebodarcom, preto to asi prezradil:

„Naď privítal iniciatívu Británie podporiť Ukrajinu poskytovaním výcviku, techniky aj finančnej pomoci. „Britská strana vidí príležitosť rozšíriť rozsah a oblasti výcviku príslušníkov ukrajinskej armády – či už priamo na území Spojeného kráľovstva alebo inde v Európe,“ povedal Naď a zdôraznil, že západné krajiny sú pripravené urobiť maximum pre podporu Ukrajiny“.

Účastníci konferencie sa tiež tešili, ako budú obnovovať, čo spolu s Rusmi svorne rozmlátili.  Chcú pripraviť niečo podobné ako Marshallov plán – projekt na totálne ovládnutie dobitého územia.  No zlé jazyky vravia, že utrú huby, a keď sa vôbec bude niečo na obnovovanie, tak to budú Číňania, ktorí na tom v konečnom dôsledku zarobia.

Za normálnych okolností by sa dalo očakávať, že konferenciu nazvú „Mierová“, a jej cieľom bude nastolenie mieru na Ukrajine, ale oni ju nazvú „Darcovská“. Zrejme kvôli asociácii s darcovstvom krvi, aby bolo vidieť, že niektoré krajiny už pomaly krvácajú a napriek tomu sú ochotné sa podeliť  v duchu hesla: Aj cez naše mŕtvoly za európske hodnoty.   Dá sa to však tiež chápať tak, že  krvi bolo ešte málo, preto treba dodávať nové zbrane v rámci Darcovskej konferencie.

Tak či onak, táto konferencia a všetky ostatné, ktoré sa v súčastnosti pripravia pod dohľadom NATO a Bieleho domu, budú v konečnom dôsledku mierové. Povedú ku konečnému mieru na zemi, ktorý zavládne po likvidácii ľudstva.

Keď sa niekto topí treba ho zachraňovať tak, aby sme sa sami neutopili.

Keď som bol malý chlapec, otec mi radil, ako sa mám správať pri kúpaní: Treba plávať vždy pri brehu a to v takej vzdialenosti, že v prípade, keď ti príde zle, alebo si sa začal topiť, aby záchranca, bez toho aby musel k tebe plávať, ťa mohol pritiahnuť na breh uterákom, alebo košeľou, ktorú ti hodí.  Ak plávaš ďaleko od brehu, si blbec, a potom sa utop. Nemáš čo druhého ohrozovať pre svoju hlúposť.

Keď som sa vrátil z kúpania, otec sa ma vždy pýtal, ako a kde som plával. Samozrejme som v mnohých prípadoch jeho rady ignoroval, i keď  som si vždy na ne spomenul. Vtedy mi žartom zopakoval, čo povedal pri takýchto príležitostiach jeho otec: Kluku, kto tě dělal?

Keby ukrajinský Hérostratos plával blízko toho správneho brehu, nemusel by sa teraz topiť a spolu s ním celá šialená Európa plná záchranárov sebevrahov.

Dodatok:

Jeho čin je stále živý, stále varující. Hérostratos stále žije

„Duch Hérostratův může být spokojen. Jeho jméno nezapadlo a zůstane již navždy synonymem lidské hlouposti, ješitnosti a zvrácené touhy po slávě. Hérostratův čin se stal námětem řady literárních děl. Francouzský spisovatel Jean-Paul Sartre o něm píše ve své knize Zeď. Grigorij Izrailevič Gorin, napsal divadelní hru, Zapomeňte na Hérostrata, kterou uvedla i naše divadla. Zmiňuje se o něm i Jaroslav Hašek, ve své předmluvě k prvnímu dílu Osudy dobrého vojáka Švejka.

Hérostratos nepatří do starověku. Jeho čin je stále živý, stále varující. Hérostratové dnešní doby o sobě dávají vědět. Chtějí se proslavit. Chtějí vstoupit do historie i za cenu ničení. Jsou stejní jako on. Bezvýznamné nuly. O to více jsou nebezpečnější.“

 

Zdroj:

https://hn24.hnonline.sk/hn24/96035229-minister-nad-na-darcovskej-konferencii-pre-ukrajinu-hovoril-aj-o-slovenskom-priemysle

https://www.hlavnespravy.sk/ukrajinsky-minister-obrany-poslal-odkaz-na-slovensko-ukrajina-s-pomocou-slovenskeho-naroda-a-dalsich-partnerov-a-spojencov-porazi-svojho-nepriatela/2902744

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!