Vyčerpaný Fico? – fejtón

Fico po Mečiarovi je nesporne najschopnejší politik, akého sme mali od predposledného  prevratu (posledným sa dostal Matovič a  spol. k moci), začína, ale nie len mne, liezť pomaly a iste na nervy tým, že väčšinu svojej energie venuje na obranu vagabundov  z jeho strany. Za to si ho však ako poslanca neplatíme a  mnohí do neho preto  nevkladali a nevkladajú svoju poslednú nádej.  Neviem, kde by mu stála hlava, keby Pele nezradil. Podstatná časť vagabundov odišla s ním, aspoň dúfam. Cítim, že je z toho nekonečného obhajovania vyčerpaný. Na tlačovkách  síce občas zdôrazňuje svoju dobrú kondíciu, no v tomto prostredí to nie je vhodný marketingový ťah. My radšej poľutujeme a máme radi úprimnosť.  Fico tiež kedysi  verejne priznal, že je veľmi meteosenzitívny.  Ja som tiež, preto viem, čo to znamená. Narodil som sa o pár rokov skôr ako on,  presne v ten istý deň.  V prípade, že funguje astrológia (rovnaké dáta narodenia), mal by som byť schopný vcítiť sa do jeho duše a rozumieť mu, keď nechcem iba akceptovať, že aj jeho riadi Soros.  Ľudsky ho chápem , ale jeho súčasnú váhavú politiku len čiastočne.

Z dobre pripravenými tlačovkami, kde ako na tribúne stoja toporne jeho verní a kývu hlavami a Blahovými statusmi sa veľa toho nezmení. Blaha je v tomto dobrý, nemá konkurenciu, ale Nobelovu cenu za literatúru, ako dostal W. Churchill, určite nedostane.  Zdá sa mi podozrivé, že v poslednej dobe príliš často vo svojich statusových hrozbách spomína: „Je to posledný raz“  a „skutek utek“.  Opäť tlačovka, obhajoba dákeho smeráckeho poblúdilca, ktorému klepli po prstoch, vtipné statusy a zase nič konkrétne. Stačí len tak pre výstrahu niekoho z nich zavrieť a celá strana nebude do riadnych parlamentných volieb nič iné robiť.

Tak, ako zo začiatku SMER média a sociálne siete podceňoval, teraz  im podriadil celý systém straníckej práce  smerom k verejnosti. Môže sa to zdať ako naplnenie gottwaldovského „Čelem k masám“, ale v rozpore s leninským „Menej okázalých fráz, viacej drobnej, každodennej práce“.  Môžete sa  usmiať, že to boli komunisti, lenže Geobbles sa nehanbil, čo to sa od nich priučiť a o našich liberáloch ani nehovorím. Tí, keď nie osobne, ale ich západní inštruktori, skúsenosti z „revolučnej praxe“ proletariátu rozpracovali a priviedli k dokonalosti, a to takej,  že len tí, čo kedysi aspoň privoňali k teórii marxizmu-leninizmu cítia, o čo ide. Týmto tvrdením nechcem znevažovať výdobytky medzinárodného robotníckeho hnutia ani marxistickú filozofiu.

Opozícia teda trpí sebaukájaním a my odvážnejší občania podpisujeme všelijaké vyhlásenia, ktoré nesmelo pripomínajú vláde, čo by mala a nemala robiť.  Podpísali sme ich už desiatky a zatiaľ najväčší efekt z nich je, že vieme o existencii signatárov1a je dobrým podkladom pre SIS a CIA. Je to  moja historická skúsenosť.

Osobne cestu vo výzvach od „osamelých vlkov“ (spolkov, organizácií, osobností) po spájaní s národnou mentalitou, kde každý by najradšej sám spájal (sebe podriadil), bez náležitej  psychickej a osvetovej prípravy, pri tejto otupenosti národa nevidím, ako efektívnu. Faktom však zostáva, že keď neprší aspoň kvapká a  iné príslovie hovorí:  častá kvapka urobí aj do kameňa dieru, lenže do tvrdej, kovidom zblbnutej a vytvrdenej palice veľmi ťažko.

Myslím si preto, že za súčasný stav nie je až tak celkom zodpovedná vláda, ale neschopná opozícia, napriek tomu, že má v parlamente menšinu. Predčasné voľby nikomu nevyhovujú, všetci riskujú, že sa tu zjaví niečo úplne nové a budú mať po teplých miestach v parlamente.

Je mi veľmi podozrivé prečo, keď na zriadenie vyšetrovacieho výboru je potrebný súhlas parlamentu, neurobili aspoň poslanecký prieskum na Ministerstve zdravotníctva SR, ŠUKL a  Úrade verejného zdravotníctva, nezavolali si na koberec riaditeľov nemocníc  a nepodali o tom verejnosti  informácie. Bolo by to, keď nič iné, spestrenie týchto už stereotypných tlačoviek. Taká silná strana ako je Smer musí mať stále všade svojich rezidentov. Nemohli všetkých predsa odhaliť a vyhodiť. Čo im nepodávajú správy?

Prečo neiniciovali Smeráci nezávislú vyšetrovaciu komisiu, kde by boli zástupcovia opozície a napr. odborníci, ktorí sú aj úspešní blogeri, aby sa následne na propagáciu záverov dali využiť sociálne siete?  Koho by zaujímali vyhlásenia koalície, že je to všetko nelegálna, zúfalá akcia antivakcerov a podobne?

Tieto a podobné aktivity by možno zotreli kovidové šupiny z očí väčšiny obyvateľstva. 

Otázok sa dá položiť viacero.  Odpovedať na to, prečo okrem pompéznych tlačoviek, neúspešných legislatívnych iniciatív, v podstate nič iné zásadné neurobili, si môže každý sám, po prvotnej otázke: “ Cui bono, komu to prospeje-lo“. Aby sme boli objektívny treba pripomenúť, že urobili zopár mítingov pre istotu v inom kúte Bratislavy, aby ich náhodou nespojili s inou časťou opozície (s tou „extrémistickou“) a jednu spanilú jazdu politických veteránov.

Poučme sa pre mňa za mňa aj od Sorosa, nemôžme sa len vyhovárať, že on má peniaze a médiá. Iniciatívu musia prebrať opozičné strany, pokiaľ sa, ako zázrakom nezjaví nová pronárodná politická sila.

Páni a dámy v parlamente, zoberte svoje lopatky a kýbliky a poďte sa spolu pohrať aspoň raz na  naše spoločné pieskovisko, pokiaľ nám ho tornáda nenávratne nerozfúkajú.

RAF Tornado GR4 MOD 45155233.jpg
Tornádo preukázalo svoje kvality v plnom rozsahu vo vojnách v Iraku, v Bosne, v Kosove, ale aj v konfliktoch menšej intenzity, ako boli vojny v Afganistane, Líbyi a Jemene. (Slovensko nie je zatiaľ v zozname). https://sk.wikipedia.org/wiki/Panavia_Tornado

Poznámky:

  1. Rôzne výzvy a petície sú vďačným podkladom pre SIS, CIA, GRU a iné organizácie s podobným zameraním.

Dodatky

Tlačová beseda strany Smer z 6.9.2020. S tou meteosenzivitou to asi nemáme až tak zharmonizované. Fico bol vo forme.  Ja som sa dnes necítil 2x dobre. Moc je nielen afrodiziakum.  Takto mal vystupovať podstatne skôr. 

POZNÁMKY
  • 1
    a je dobrým podkladom pre SIS a CIA

Pridajte Komentár