Úlohu sme splnili, môžme isť domov – fejtón

Pred pár hodinami parlament schválil rozšírenie NATO o Fínsko a Švédsko – počul som pri večeri v rozhlase. Pochutnával  som si práve na pohánke, čo je národné jedlo Rusov – pokiaľ to tiež nie je dáka konšpirácia, alebo hoax. Na stránke polície to zatiaľ nie je. Naša pohánka je dovoz z Ukrajiny, takto podporujem ukrajinské pôdohospodárstvo zatiaľ do čias, kým noví zaoceánskí vlastníci tam  nebudú  pestovať geneticky pozmenená sóju, pravda, pokiaľ im dáke tie políčka zostanú. Zavisí to, ako všetko dnes, od Putina.

Predpokladám, že bojovníci za mier z radov opozície vrátane Smeru, ako už to urobili viac krát v minulosti, hlasovali za. Zaujímalo by ma strašne, ako by hlasoval, keby bol v parlamente, mierový aktivista Edo.  Skúste si tipnúť. 

Káčer Donald sa pri tejto príležitosti nechal počuť, že sú dve historické etapy pre Slovákov. V roku 1918 vznik Československa, bez čoho by sme boli osada pod Tatrami, a vstup do NATO. Tiež redaktor v rádiu ma poučil, že Rusi napadli malé Fínsko. Týmto chcel v stručnosti vysvetliť, prečo je pre život Fínov a Švédov dôležité NATO a nie sauna a vodka.  Prečo Rusi  Fínsko napadli, ma našťastie učil ešte súdruh učiteľ na strednej škole. Bola to možno verzia poplatná dobe, ale obhájiteľná aj dnes. Súdruh učiteľ histórie  nám spravidla vysvetlil dve verzie historickej udalosti: jednu, čo bola v učebnici, druhú, ako to zažil alebo vidí on. V tomto prípade povedal len jednu verziu, ktorú si pamätám.

Potom sa v rádiu ozval hlas prskajúceho egomaniaka Osuského, ktorý začal brýzgať na Slovákov, ktorí   majú radšej Putina ako Zelenského. Zabudol som, v tejto chvíli, čo presne povedal, ale určite si to viete predstaviť. Zanadával som si a vypol rádio.

Záverom môžem iba konštatovať, že poslanci svoju hlavnú úlohu splnili. Teraz už nemusí byť ani schôdza, ani zákony v prospech ľudu, ani koalícia. Čo ich po tom, že budeme hladovať a mrznúť.  Dôležité je NATO, nič iné len NATO a to máme za to, ze nemáme asi na to, aby sme rozumne volili. Len koho? – to je snáď jediná poľahčujúca okolnosť. Teraz babo raď.

Dodatok z 28.9.22

https://www.infovojna.bz/article/video-slovensky-parlament-schvalil-vstup-finska-a-svedska-do-nato-zradcovia-zo-smeru-hlasu-olano-sas-a-sme-rodina-nas-zatahuju-do-vojny-s-ruskom-reaguje-kotleba

Pridajte Komentár