Praha zachránila svet – fejtón

Vlny blbosti  sa šíria nielen z Bruselu, ale zo všetkých hlavných miest jednotnej Európy.  V rezonancii so stupiditou, ktorá sa šíri spoza mora, rozvibrovali Blaník.

Došlo k podobnému efektu, ako keby vojaci na moste nedostali rázny povel: „Zrušiť krok!“  Bolo veľa pokusov prebudiť Blaníckych rytierov, zaklínalo sa, prosilo, no márna bola všetka snaha. Dokonca rozčarovaní Česi chceli nechať tento kopec napospas ťažobnej spoločnosti. Až teraz konečne zabrali vlny multidimenzionálnej hlúposti v európsko-britsko-americkej rezonancii. Zalomcovali Blaníkom a rozospatí a dezorientovaní rytieri sa vyrútili von v plnej zbroji. Podľa všetkého smerom na východ, kde rozprášili ruskú armádu.

Nemohlo to byť inak, pretože predtým zabávač teraz hlavný hrdina globálnej tragédie vyznamenal Prahu čestným titulom mesto záchranca

a na Ministerstve vnútra ČR sa zjavila výzdoba, ktorej dominoval mŕtvy Putin.

Vzhľadom na nepopierateľný fakt, že rytieri museli prefičať aj cez našu guberniu,  podobnú oslavnú výzdobu chystajú naši kreatívni umelci v spolupráci s ministerstvom obrany na fasáde Bratislavského hradu. Ako predloha by mal slúžiť obraz Napoleona pred horiacou Moskvou.

Zrejme niečo podobné:

Fire of Moscow (1812) - Wikipedia

Nechajme sa prekvapiť, ale pri tom nezabudnime, že kto sa smeje naposledy, tak sa z hory ozýva (Nejde v tomto prípade o preklep, alebo o neznalosť dvoch notoricky známych úsloví, ktoré by mali vystihovať popísanú situáciu, ale o spôsob, ako sme si ich kedysi obe zo žartu  skracovali).

Literatúra

Pridajte Komentár