Vakcína proti dezinformáciam – fejtón

 Kreatívne tímy v zložení politici, vládni vedci plus spriatelené NGO (mimovládne organizácie)  majú v týchto dystopických časoch zlatú baňu, pretože nemajú a nemôžu mať v sfére boja o pravdu a nové poznatky oficiálnu konkurenciu. Efektívnosť ich záškodníckej práce je obbdivuhodná.  Každý iný, s ich ideológiou nekompatibilný poznatok, je naviac vyhlásený za hoax a to legálne a oficiálne, o čo sa postarajú politici a spolupracujúce médiá. Najvyšší sudca a arbiter elegantiarum je „v tejto krajine“ minister vnútra.

Stačí si zapnúť televíziu a nebyť zaočkovaný (Prečo je podmienka nebyť zaočkovaný sa dozvieme na konci fejtónu), aby sa o tom dennodenne mohli presvedčiť  na vlastnej koži.

Za veľa peňazí, veľa muziky.  Naši kreatívci sa chopili  unikátnej príležitosti, bádajú, skúmajú … „Koho chleba jíš, toho píseň spívej“, počúval som v detstve, a teraz  platí: „Koho chleba ješ, toho pravdu hlásaj!

Ich posledný produkt sa nazýva vakcína proti dezinformáciám:

„Jde tu o tzv. „prebunking“ (předcházení „dezinformacím“), který stojí v jakési nadstavbě nad „debunkingem“ („odhalování“ a eliminace „dezinformací“). Kampaň odstartovaná vědci z Cambridge a za technické podpory Googlu provozovaná v Česku (následně též v Polsku a na Slovensku) funguje na principu takzvaného psychologického očkování, které vedoucí výzkumu Jon Rozeenbeek vysvětluje takto: „Podáváme lidem protilátky tak, že jim ukážeme, jak dezinformace fungují. A oni se pak do budoucna proti nim stanou odolnější.“ Ředitelka výzkumné jednotky Google Jigsaw Beth Goldbergová dodává: „Je to, jako když dostanete vakcínu, vaše tělo dostane mikrodávku viru, který pak je schopné rozeznat. Stejně funguje i naše metoda. Lidi vystavíme malé dávce propagandy, která jim má pomoct s nastavením určitého senzoru, který je alespoň do určité míry dokáže chránit před dezinformátory.“

Celý projekt má ale jedno slabé miesto, podobne ako v prípade „vakcíny“ proti kovidu.  Nikdy nebolo potvrdené, že zaočkovaní nešíria kovid, ba práve naopak.

Podobne to bude fungovať aj v tomto prípade. Dokonca efektívnejšie. Našinec sa určite rád pochváli, ako úspešne bojuje proti dezinformáciám, a už sa šíri to, o čom sme ani nemuseli predtým vedieť.

K infikovaniu dezinformáciou  výrazne prispejú média a tlačovky politikov. Žiadne rúška, sprofanovaní vedci a politici voči tomu nič neurobia. Efekt bude práve opačný, ako budú chcieť dosiahnuť.  Tak hurá do takéhoto očkovania!

Nie je však nad osobný kontakt pri šírení hoaxov a to najmä v časoch, keď budeme musieť vyvážať elektrinu do Nemecka a na Ukrajinu a mobily vtedy poslúžia dobre už len ako ťažítko.

Pre tých čo financujú, alebo „držia za gule“ vyššie spomínané kreatívne tímy, je nepríjemnou komplikáciou, že ešte  existuje veľká skupina ľudí imúnna voči všeobecne sa šíriacej zhovädilosti.

Podmienkou takejto imunity je aj funkčná  pamäť, či už len tá obyčajná, krátkodobá, ktorá niektorých jedincov upozorní napríklad na to, že čo bolo pre politikov pred chvíľou prejav fašizmu,  je zrazu prejavom boja za európske hodnoty.  Z rovnakého dôvodu je potrebné zlikvidovať nenápadne ale systematicky kolektívnu historickú pamäť pomocou školstva a médií.

Nie je to tak dávno, čo niektorí,  zrejme spoločenskú objednávku nerešpektujúci vedci,  zistili, že spike proteíny kovidu môžu vyvolávať rôzne choroby, ba dokonca aj Alzheimera. Aký je rozdiel v tomto medzi „prírodným spajkom“ z vírusu a  „spajkom“ vo „vakcíne“, určite vedci poznajú.  Tiež určite vyskúmali, že ten „vakcínový“ „spajk“ je úplne neškodný. Predstavme si, aká by to bola   pre farmafirmy katastrofa, keby náhodou zistili, že oba milé spajky majú veľmi podobný účinok a majú na svedomí postupné blbnutie zaočkovanej časti populácie? Takéto riziko pre časť populácie s funkčnou pamäťou tu ale je, napriek tomu, že nemôžeme  o tom mať vládou požehnané vedecké dôkazy. Môžme si len nezávisle myslieť, teda konšpirovať, prečo vlády asi chcú, aby sme boli všetci minimálne pre istotu 3x zaočkovaní:

Alzhaimer udrie do presne tých radov, kde si ešte niečo pamätajú a vôbec to nebude podozrivé, pretože jeho rapídny nárast sa pripíše veku a samozrejme napr. zhoršeniu životného prostredia, čo bude ďalší pádny argument pre realizáciu Green Dealu. 

Pre politikov bude ideálny stav vtedy, keď si už nikto nebude nič pamätať.

V blízkej budúcnosti môže byť pre tých, ktorí nám bohorovne tvrdili napríklad, že „vakcína“ je sloboda, zlikvidovali zdravotníctvo, hospodárstvo a zbedačili národ, otázkou života a smrti,  aby sme si nič nepamätali z toho, čo spáchali  a prestali úplne rozmýšľať nad niečim iným ako sú nákupy v hypermarketoch a eschopoch.

Veľké možnosti sa naskytli v tejto oblasti, keď vedci zistili zatiaľ iba na myšiach, že naše milé „spajky“ môžu pozmeňovať DNA.  Mimochodom takáto informácia ešte predtým bola označená ako hoax. Toto by vola veľká vec pre mocných tohto sveta,  mali by v rukách technológiu, ako vytvoriť nový  lojálny druh pre Prekrásny nový svet popísaný v rovnomennom dystopickom románe A. Huxleyho. No žiaľ zjavilo sa zakrátko veľmi veľa článkov, ktoré takéto tvrdenie horlivo vyvracali. Budú si musieť teda asi počkať na novú vlnu očkovania s dokonalejšími „vakcínami“. Jedine, že by ten pôvodný článok bol fakt a tie ostatné články boli len nevyhnutnou dymovou clonou na oklamanie nepriateľa s normálne fungujúcimi pamäťovými bunkami a rozumom.

Nech je to akokoľvek, určite si ešte niečo na nás vymyslia. Vakcínou proti dezinformáciám toho veľa  nevyriešia. Jedine lukratívne zamestnajú svojich kamošov.

Nespomínam si, kde som odložil okuliare, aby som mohol …, čo som to vlastne chcel?

 

 

Literatúra

SARS-CoV-2 drives NLRP3 inflammasome activation in human microglia through spike protein

https://www.nature.com/articles/s41380-022-01831-0

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6651423/

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vakcina-proti-dezinformacim-Tohle-neni-svet-Harryho-Pottera-ale-realita-719030

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesi-dezinformace-google/r~56fdc99635b811eda873ac1f6b220ee8/

Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line

https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm

Comment on Aldén et al. Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line. Curr. Issues Mol. Biol. 2022, 44, 1115–1126

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9164063/

Swedish study on COVID vaccines and DNA misinterpreted

https://apnews.com/article/Fact-Check-COVID-Vaccine-Sweden-Study-986569377766

Zase zomrel jeden hoax?

https://t.me/c/1550188352/22500

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!