Zázrak – fejtón

Sú medzi nami experti, ktorí tvrdia, že čierne je biele a biele je čierne. Keď sa im na to príde a zistíme opak, považujeme ich za klamárov a podvodníkov. No existuje jedna veľká skupina ľudí (ich najväčší výskyt z prozaických dôvodov je medzi politikmi a novinármi), ktorá dokáže urobiť z čierneho biele a naopakTomuto aktu hovoríme zázrak. Takáto produkcia zázrakov nie je vôbec spontánna, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, ale prísne centralizovaná, aby sa dodržali štandardy. Samozrejme priemysel, ktorý pokračuje vo výrobe zázrakov podľa stanoveného prototypu prispôsobuje nový produkt (zázrak) konzumentom v tej, či onej krajine. Podobne napríklad sa osobné auta jedného modelu prispôsobujú konkrétnemu trhu. Aj v prípade zázrakov, či sa nám to páči alebo nie, platia ekonomické zákony.

Popritom úplne nezištne funguje fan klub tvorcov zázrakov, čo sú tí pravoverní, ktorí zázraky  oddane a často až fanatický  rozširujú.  Máte smolu, keď týmto zázrakom neveríte ste kacír, dezolát, gnozeologický ateista a neviem čo ešte, ktorého treba  pre  výstrahu upáliť.

So zázrakmi sa stretávame každý deň prinajmenšom od biblických čias, keď Ježiš na svadbe v Káne Galilejskej premenil vodu na víno. Preto našťastie sú ešte stále medzi nami (majú to v génoch) tí, ktorí vedia rozlíšiť, či na  produkcii zázrakov sa podieľali sily zla alebo dobra a podľa toho stačí im  uveriť, alebo rýchlo vypnúť televízor.

 

 

Vysvetlivky

 

„Na tretí deň bola svadba v Káne Galilejskej a bola tam matka Ježišova. Pozvali na svadbu aj Ježiša a Jeho učeníkov. Keď chýbalo víno, povedala matka Ježišova: Nemajú víno! Odpovedal jej Ježiš: Žena, čo mňa a teba do toho? Ešte neprišla moja hodina. Matka povedala posluhovačom: Urobte všetko, čo vám povie. Podľa židovského zvyku očisťovania stálo tam šesť kamenných nádob, každá na dve alebo tri miery. I riekol im Ježiš: Naplňte tie nádoby vodou. A naplnili ich až po okraj. Potom im povedal: Teraz naberte a zaneste starejšiemu. A oni zaniesli. Starejší ochutnal vodu, ktorá bola premenená na víno; nevedel totiž, odkiaľ je, ale posluhovači, ktorí brali z vody, vedeli. I zavolal si starejší ženícha a povedal mu: Každý človek podáva najprv dobré víno, a keď si (hostia) už upili, (dá) horšie, ty si však zachoval dobré víno až dosiaľ. Toto znamenie v Káne Galilejskej bolo prvé, ktoré Ježiš urobil a vyjavil svoju slávu. I uverili v Neho Jeho učeníci.“
Ján 2, 1 – 11

https://www.hlavnespravy.sk/ukrajinska-kukurica-i-obilie-su-kontaminovane-hlasia-madari-vykonava-slovensko-dostatocne-kontroly/3103356

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!