Vzácna návšteva – fejtón

Slovensko navštívi v týchto dňoch veľká skupina europoslancov, ktorá sa bude zaoberať  podmienkami života našich dôchodcov. Vládna koalícia nebude nadšená, ale určite závery ich misie pretaví do zákonov v prospech  tých, čo kedysi vytvorili hmotné a duchovné základy tejto spoločnosti a napriek tomu skončili na jej periférii. Niektorí doslova na ulici.

Je to zásluhou našej prvej dámy, ktorá na túto prehliadanú a diskriminovanú, vďaka rodinnej politike, čo nevidieť väčšinu, upozornila pri preberaní, už neviem ktorej v poradí, motivačnej ceny.

 Pár krát tu už boli kvôli údajne utláčanej maďarskej menšine, ale to boli iní,  nahuckaní europoslanci. Títo si zrejme uvedomili, že  na tomto svete je jediná spravodlivosť a to, že každý raz musí zomrieť, a preto by mali aj oni, Brusel a eurofondy prispieť k tomu, aby sa v tejto krajine nebálo zomierať.

Dúfam, že som správe, ktorú dnes s veľkou radosťou a so zadosťučinením v médiach niekoľkokrát  opakovali, správne porozumel.

Zlé jazyky totiž tvrdia, že aby misia europoslancov pohla k činom našu vládu, je nanajvýš vhodné, aby penzisti verejne vyhlásili, že už teraz patria niekde medzi LGB+/?%. Nik to nebude môcť považovať za konjukturalizmus a využitie situácie. Napokon, dá sa vždy vyhovoriť na vek, prípade nutnosti na stareckú demenciu, Alzheimera a iné závažné psychické a kognitívne poruchy. Samozrejme až do chvíle, pokiaľ sa nestanú žiaducim celospoločenským štandardom, na čom sa intenzívne na všetkých frontoch pracuje. Potom už ale výhovorky budú zbytočné a servírovaná absurdná pseudorealita bude všetkým rovnako chutiť. No to už tu bude iná misia z iného centra, ktorá príde monitorovať posledných Mohykánov so zdravým rozumom.

Nedávno však niekto veľmi pragmatický  poradil dôchodcom, aby sa vyhlásili za Ukrajincov, lebo tí majú  zatiaľ full servis podľa európskych štandardov. To by bolo asi najjednoduchšie riešenie, pre tých, čo si pamätajú niečo z ruštiny zo strednej školy. Nemuseli by sa ani neskôr báť s priateľmi pri víne porozprávať o pikantných heterosexuálnych erotických zážitkoch z mladosti. Ukrajinci majú zatiaľ všetko povolené.

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!