Nechápem – fejtón

Tak ako kedysi fascinovalo I. Kanta hviezdnaté nebo nad ním a mravný zákon v ňom, mňa rovnako fascinuje, ako sa mohlo toľko blbcov a vyvrheľov stretnúť na vysokých postoch a roky nám úspešne vládnuť. Je tu niekto, kto tieto kádre vyťahuje ako kúzelník zajacov z klobúka? Náhoda to nemôže byť, štatisticky to jednoducho nevychádza. Nie je to určite tak, ako sa vravelo, že to bolo, keď otec terajšej Slovenskej republiky  si vyberal poradcov:  ak v stovke kandidátov bol jeden blbec lós padol práve na neho. Jednoducho v tomto prípade ide o veľmi sofistikovaný systém prípravy a ich dosadenia k moci.

Podobne ako vedci kričia: Dajte nám peniaze a my najlepšie vieme, čo s nimi urobíme.

Títo páni kričia: Dajte nám moc a my už najlepšie vieme, čo s ňou urobíme.

Poslanci nám v rámci volebnej kampane sľubujú to, čo nemienia splniť a nik ich netrestá neskôr za klamlivú reklamu.

Preto monument nielen v Bratislave ale aj v Aténach, by mal mať postavený ten, komu sa podarí presadiť priamu demokraciu.

Dovtedy by nám voličom veľmi pomohlo, keby Ministerstvo pravdy nariadilo farebne označiť na kandidátkach všetkých radikálov, fašistov, nacionalistov, ako výstrahu, koho netreba voliť a to by boli tí naši favoriti.

Vôbec ma neprekvapuje, keď pri Jabloňove vo vojenských lesoch po suchom lete začnú rásť suchohríby, že sa tam zíde polovica Bratislavy. Že na derby Slovan Bratislava, Spartak Trnava sa stretnú napriek rôznym obmedzeniam tisíce fanúšikov, ale ta koncentrácia grázlov v politike je pre mňa stále ešte záhadou.

 

 

 

 

 

Pridajte Komentár