Ty, ty, ty, ty to budeš platiti! – fejtón

Platiť Rusom za plyn a ropu je pod trestom exkomunikácie z civilizovanej spoločnosti prísne zakázané. Zbrane pre Ukrajinu sa financujú eufemisticky z Fondu mieru. Podľa autorov tohto projektu takéto nekrvavé púšťanie žilou spoločnému mešcu  nemôže  nikomu ublížiť.

Ale teraz už spozornime!

„Podľa nemeckého kancelára Olafa Scholza sa musí Európska únia pripraviť na obnovu Ukrajiny po vojne. Na tento účel by mala založiť fond solidárnosti, ktorý pomôže pokryť výdavky spojené s jej povojnovou rekonštrukciou.  O návrhu zriadenia fondu hovoril v nemeckom parlamente pred stretnutím s lídrami EÚ. „Obnova zničenej infraštruktúry a revitalizácia ukrajinskej ekonomiky budú stáť miliardy eur… My ako EÚ musíme pripraviť pôdu na fond solidarity, ktorý bude financovaný príspevkami EÚ a jej partnerov.“   

Túto ďalšiu Jóbovu zvesť priniesol konšpiračný portál infovoja.bz, ale citoval seriózne Deutsche Welle.  A teraz čo? Ešte sa dáme viac ošklbať? Myslím, že týmto pán popletený kancelár, dal jasný pokyn našincom, čo tušia, čo ich čaká, aby začali držať mocne palce Rusom. Nepredpokladá sa predsa, že ak Rusi vyhrajú, budeme štedro platiť na obnovu ich gubernie. Lenže, čo ak je aj kancelárik agentík Putina? Platiť Rusom  za to, čo rozmlátili, tak to je už vrchol!

Na navodenie tej správnej atmosféry a doplnenie si zopakujme túto poučnú detskú  pesničku:

Pre zaujímavosť prikladám aj jej politicky korektnú verziu:

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!